Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowiłem założyć taki temat aby w nim przedstawiać funkcje serwisowe i testy jakie można wykonać w DIS warz z opisem czego dotyczą.

Jednocześnie mam pytanie donośnie CAS. W E90 jak i E60 w funkcjach serwisowych dotyczących CASa można wykonać CAS reset. Czy ktoś z was używał tej funkcji. Mam błąd procesora w module CAS i DIS każe wymienić jednostkę sterującą. Poza tym błędem nic się nie dzieje z CASem, auto działa, odpala i nie widać problemu, jednakże sam błąd wkurza. Wykonał bym tą funkcję aby skasować pamięć błędów czy licznik otwierań auta, jednakże boje się że zgubie synchronizacją miedzy DDE a CAS i nie odpalę auta. Dodatkowo mógłbym zrobić update softu CAS bo wydaje mi się że to jest po prostu jakiś wyciek pamięci spowodowany brakiem zasilania gdyż auto miało problem z zasilaniem.

Opublikowano

No ok, ale czy po takim zabiegu CAS nie straci kluczy którymi się wymienia z DDE ?

Co do przekodowania pustym plikiem lub update WinKFP to spoko dzięki za sugestię.