Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiedziałem, ze E90 cierpią na ten problem i tylko bylem ciekaw kiedy problem dopadnie i mnie.

Temat pewnie wielu znany, poczytałem troche i mniej więcej wiem co z czego wynika. Chciałem się tylko upewnić bo pewnie w ktorys weekend bede sie za to zabierał a nie mam ochoty rozbierac drzwi więcej niż raz.

Otóż problem u mnie jest taki, ze nie odryglowują się drzwi przednie pasażera, ale jak otworze je od środka klamką i zamkne z pilota albo przyciskiem na desce to ryglują się bez problemu. Posprawdzałem wszystkie bezpieczniki, są w porzadku, nie działa odryglowywanie tylko w jednych drzwiach więc wychodze z założenia, że jakis tam moduł za to odpowiedzialny jest w porzadku. Z tego co wiem w zamku są dwa silniczki elektryczne, jeden rygluje a drugi odryglowuje. No i wszystko uklada mi się powoli w całość, najpewniej zepsuł się jeden tylko z silniczków skoro nie działa rygiel tylko w jedną stronę.

1. Wiem, ze zamek jest nierozbieralny, wiadmo można usuwać nity, wiercić i gwintowac ale chyba szkoda czasu na to, zawsze może coś pójśc nie tak. Czy ktoś się spotkał z możliwością bezproblemowego rozebrania mechanizmu zamka i czy można to naprawić? Jakieś luty poprawić czy ew. można dostać gdzieś sam silniczek w jakimś sklepie elektrycznym?

2. Jakieś rady co do wymontowania zamka, wiem jak zdjąc boczek i odkleić pianke/folię, pytanie czy wyciągne zamek z wneki bez problemu czy trzeba bedzie np odkręcać jakieś prowadnice szyby?

Mam jeszcze problem z numerem części, zobaczcie sami:

- W bmwfans.info jest numer 51 21 7 059 974, który jest ponoć nieaktualny i częsć pod tym numerem jest niedostępna w ASO

http://bmwfans.info/parts/catalog/E91/Touring/Europe/320d-M47N2/LHD/N/2005/december/browse/bodywork/door_control_front/

- w realoem.com jest już inny numer 51 21 7 202 146, ktory ponoć funkcjonuje, cena 292 PLN 20.06.2012

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=VU31&mospid=48831&btnr=41_1973&hg=41&fg=40

spotkal sie ktos z tym?

A i jeszcze jedno, czy podpinając auto pod INPĘ zepsuty zamke pokaze gdzieś błąd? Jeśli tak to w jakim module tego szukać?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

najpewniej zdecyduje sie na nowy zamek. ktoś kiedyś pisał, ze w nowym zamku musiał gwintować otwory na śruby mocujace zamek w drzwiach. Ale to był chyba zamiennik, nie mam pewności.

Czy przy kupnie nowego zamka z ASO, wszystko jest juz gotowe pod zamontowanie czy trzeba coś rzeźbić jeszcze?

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
ktoś odpowie na powyższe pytanie z gwintowaniem otworów?