Skocz do zawartości

e36 2.5 TDS chuczący stukot i cieknący wtrysk Prosze o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam mały problem. Mianowicie nie wiem za duzo o bmw a tym bardziej o tdsach a przymierzam sie do kupna. Byłem obejrzec jedna taka 2.5 td z 91r.Problem był taki ze czuc było ropa dokładnie ciekło z pod 3 wtrysku... moze nie był dokrecony wezyk cisnieniowy albo wtrysk sie rozszczelnił. W okolicach 3 Gara słychac mechaniczny dzwiek bardziej chuczący nic stukajacy. Wraz z zwiekszeniem obrotow dzwiek sie nasila i przyspiesza. Jest dosc słyszalny. Drógim problemem jest to ze nie chciał za dobrze palic na ciepłym silniku byc moze nastwanik bo pompe wykluczam w tym przypadku bo silniczek pracował dosc rowno i nie przerywał czy szarpał. Najbardziej martwi mnie ten dzwiek ktory wydobywa sie koło tego wtrysku gdzies na 3 garze. Przyłozyłem ucho na srodku dokładnie na 3 i tam było to bardzo słyszalne a w str 2,1 itd było w miare cicho. Dzwiek nie jest prawie wgl metaliczny... jest takie chuczenie cały czas gdzie okres jego zwieksza sie w raz z obrotami. Ogolnie nie dymi. Fakt jest troche zlany i waz od turba jest spocony a turbo na zewnątrz suche. Prosze o szybką pomoc w zdiagnozowaniu tego problemu. Zostawiajcie nr zadzwonie.

Z góry dziekuje i prosze o szybką rade i pomoc

Opublikowano
Czyli kłopot jest tylko w tym wtrysku a ten głuchy dzwiek pochodzi z pod tego wtrysku i sa to gazy zapewne.Bo ani nie dymi nic nie szarpie idzie jako tako jak na diesla wiec chyba nic tu wiecej takie powaznego nie ma?
Opublikowano
Spoko ;) dzieki wielkie za pomoc. Dzwiek nie jest metaliczny wiec to nie panewka ani tego typu luzy. Dokrece i bedziemy myslec co i jak