Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak jak w temacie nie otwiera mi się klapa bagażnika, gdy ją zamykałem wszystko było w porządku. Teraz nie da się jej w ogóle otworzyć ani z kluczyka czy przyciskiem w samochodzie, nic się nie dzieje. Trochę poszperałem w internecie i wychodzi na to że jest to jakiś sterownik centralnego czy coś takiego. Jeżeli ktoś wie gdzie on się znajduję to prosiłbym o info. Z góry dzięki za jakiekolwiek porady

PS. Teraz już dobrze?

Opublikowano

Możesz powiedzieć jak mam go otworzyć ręcznie? Żadne ze znanych mi sposobów otworzenia bagażnika nie zdają egzaminu :)

EDIT: Jeżeli masz na myśli otwieranie ręczne przez włożenie kluczyka do klapy bagażnika i przekręcenie go maksymalnie w prawo to ten sposób też nie przechodzi :/

Opublikowano

Jeśli próbujesz otworzyć z pilota to słychać jak pracuje zamek? Moze coś się urwało w samym zamku i dlatego nie chce zaskoczyć.

Nie przyglądałem się nigdy dokładnie jak wygląda zamek, ale może jak złożysz siedzenia i zanurkujesz w bagażniku to uda Ci się go otworzyć ze środka.

W sumie mieszkasz niedaleko ode mnie wiec można by było coś pokombinować

Opublikowano
Zawsze jak otwierałem czy to z pilota czy bezpośrednio to było takie charakterystyczne "cyk" teraz tego nie ma. Jedyne co słychać to lekkie pyknięcie w okolicy bezpieczników jak się próbuje otworzyć bagażnik (nie wiem czy to było wcześniej). Bezpieczniki sprawdziłem i wygląda że tam jest wszystko dobrze. Co to nurkowania do bagażnika przez wnętrze auta to ta opcja odpada bo nie mam składanej tylnej kanapy :/ Nie mam już pomysłów na ten fant...