Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po wymianie skrzyni z e36 do e30 i zamontowaniu oryginalnego wału nie pasuje mi mocowanie podpory wału, czy mogę zamontować podporę w innym miejscu w tej samej płaszczyźnie? Szukałem na forum i żadnych konkretów nie znalazłem wiec może ktoś robił u siebie taka operację i będzie mógł mi podpowiedzieć. I jeszcze jedno czy można sobie regulować (rozciągać ) wał na wieloklinie
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

najlepiej zrób zdjecia

wał mozna regilowac na wieliklinie

Będziesz Mógł Więcej
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mi to wygląda na żle założoną podporę. Onme jest asymetryczne, ułożenie łożyska jest lekko pochylone, wiec musi byćwsadzone dobrze.....widać to po przebiegu wału. Musi iść idealnie prosto. Jeśli jest pod kątem trzeba obrócić podporę.

PZDR>

Opublikowano
KRIS85 masz racje ona jest acentryczna no i może jeszcze nie siedzi dobrze na swoim miejscu ale chodzi mi głównie o to ze po zmianie skrzyni krzyżak jest trochę krótszy i podpora sie przesunęła się w stronę skrzyni i mocowanie teraz nie pasuję
Opublikowano
No i udało się dopasować wał od e36 2,5 tds i z lekką przeróbką mocowania podpory wału wszystko już się zgrało a więc temat do zamknięcia