Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.mam w aucie wypuszczone od radia 3 pary kabli chincz i mam zamontowane 2 wzmacniacze a moje pytanie brzmi czy te 2 wzmacniacze mogą chodzić na raz na 2 parach tych kabli?wzmacniacze sa dwu kanałowe,albo czy moge do tych chiczy kupic jakiś rozdzielac tak żeby zasilić wszystkie kanały na tych wzmacniaczach z tych przewodów ? będzie to grało czy sie nie da tak zrobic?mam nadzieje że dobrze wyjaśniłem swoje pytanie.pozdrawiam
Opublikowano

Siemka. Ogólnie nie wyjaśniłeś jak chcesz podłączyć te wzmacniacze. Możesz to tak ogarnąć Radio-> wzmacniacz -> głośniki przednie + Radio -> wzmacniacz -> głośniki tylne.

Jednak uważam ,ze lepiej kupić jeden wzmacniacz cztero kanałowy gdyż będziesz miał spory pobór prądu. Pamiętaj aby dać z radia kabel enable (niebieski) aby tylko jak chodzi radio śmigał wzmacniacz.

Ostatnia taka informacja to podłącz wzmacniacz nie przez chinche z radia ( bo to raczej do suba) a przez kable głośnikowe z kostki podpięte do wzmacniacza.

Jak masz jakieś pytania pisz.