Skocz do zawartości

BMW E46 330CI ''M'' Kabriolet - kupno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich...

Jest to mój pierwszy post na tym forum ponieważ wyglada na to ,że bedę użytkownikiem w całkim nie długim czasie BMW E46 330CI ,w związku z tym mam pare pytań ponieważ odbyłem już pierwszą jazde testową o to tym sprzetem ( http://www.charlesofwindsor.co.uk/used_car_bmw_3_series_convertible_4059.htm )

auto bardzo odpowiada moim gustą ale jest jedno duże ''ALE'' czy ten 3 litrowy benzyniak z automatem jest taki wolny ? czy z tym autem było coś nie tak

generalnie auto zbierało się do jakiś obrotów i koniec z przyspieszaniem, ja doskonale rozumiem iż to auto nie jest do wyscigów ale ''Jeep Commander 3.0crd Diesel'' który wazy dwa razy tyle wydaje mi się ze zbierał się o niebo lepiej...

Czy mogł bym was prosić o jakies porady dotyczace tego konkretnego modelu szukam rocznika 2002-2004max

i zastanawiam się nad 320ci lub 330ci

dalibyscie jakieś złote rady dotyczące tego na co zwrocic uwage przy kupnie (stworze sobie potem liste)

nie wiem....może jakieś wycieki typowe dla tego modelu...takie sprawy.... poniewaz nie chce kupic ''kota w worku'' :D

Był bym wdzieczny bo to w końcu pierwsze Bmw i pierwsze auto...wymażone w końcu.... :8)

Opublikowano

Po pierwsze Cabrio jest dużo cięższe od podstawowej wersji. Po drugie automat dodatkowo zwiększa masę auta. Po trzecie automat to muł. Po czwarte nawigacja i inne bajery jak elektryczne fotele również zwiększają masę auta. Podsumowując - ten samochód z założenia nie będzie dobrze przyspieszał.

Moja rada jest taka - jeśli chcesz dobrych osiągów to 330 sedan/coupe możliwie goły bez wyposażenia. A jeśli chcesz robić wrażenie obwożąc się po bulwarach i pod klubami - full wypas cabrio na 19-stkach z umiarkowanym silnikiem w stylu 318Ci/320Ci, bo to i tak nie będzie przyspieszało jak powinno.