Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W moim 323i pojawia sie taki blad:

"czujnik grzalki termostatu"

wymienic trzeba oczywiscie cala obudowe z termostatem?

temperatura idealnie stoi w pionie szybko sie grzeje i wszystko jest ok ale diagnosta powiedzial ze przez ten blad komp moze to interpretowac jako ryzyko przegrzania sie silnika a przez to ogranicza dawke paliwa czy to prawda? moge tak narazie jezdzic czy juz musze to robic co o tym sadzicie?

Opublikowano

Kolego oczywiscie ze powinno sie wymienić - tylko cały termostat.

Ja mam też ten bład od jesieni i jeżdze, temp w pionie auto sie nie grzeje i ogólnie jest ok aczkolwiek kiedyś przy czasie wymienie ten termostat :cool2:

Opublikowano

No wlasnie o tego typu odpowiedz mi chodzi bo po kupnie mam jeszcze duzo wydatkow i wszystkiego nie jestem w stanie zrobic od razu ustalam priorytety co w jakiej kolejnosci robic najpierw byly hamulce kompletne 1000 zl teraz zawor disa i weze od powietrz (czyszczenie przpustnicy kolektora i kalibracja regulatora obrotow) pozniej eliminacja wyciekow ze skrzyni z wymiana wszystkich plynow i filtrow. a na koniec takie drobiazgi jak wlasnie termostat czy czujnik od poziomowania xenona i na koniec polerka i konserwacja podwozia i bedzie pieknie :)

czy ten czujnik grzalki ma wplyw na moc?