Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam kolejny problem ze swoim e38. Od zakupu wyświetla mi się na telefonie "telefon defekt" i "service fragen" komunikaty te wyświetlają się zawsze i zawsze jeden po drugim i tak w kółko.

Przed chwilą wyczytałem gdzieś na forum, że trzeba wsadzić kartę do bagażnika, więc poszedłem i tak zrobiłem. Niestety zero efektu. Karte włożyłem chipem na dół i w stronę błotnika.

Nie da się również zadzwonić pod 112. Na telefonie jak i nad przyciskiem od tel na navi cały czas świeci czerwona lampka.

Nie mam już pomysłu co może być przyczyną. Ma ktoś jakiś pomysł co mogło się stać i co ew. mogę jeszcze sprawdzić?

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzisiaj grzebiąc z nadzieją że uda mi się uruchomić telefon zauważyłem, że jak włożyłem karte orange do centralki w bagażniku poprosiło o pin aczkolwiek jak wpisałem i zatwierdziłem pin pokazał się komunikat OK a zaraz potem wróciły te przeklęte komunikaty..

Wiec wziołem aktywną karte podkleiłem do dużej karty i nic.. Wogóle zero reakcji.. Cały czas Telefon defekt i service fragen?

Naprawde nie ma nikt pomysłu co może być przyczyną?

EDIT: aha dodam jeszcze, że jak jest karta w bagażniku i wkładam 2 w podłokietniku to wyświetla sim karte prufen.. Po wyjęciu karty z podłokietnika wracają komunikaty..

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
telefon defekt = uszkodzony telefon, musisz podłączyć auto do kompa i zobaczyć jakie są błędy inaczej nie dojdziesz