Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam raz jeszcze w osobnym temacie poruszyć temat wycieku ze skrzyni biegów.

Mam 525 D z automatem, i okazalo się ze mam wyciek.

Na serwisie powiedzieli mi ze trzeba wymienic uszczelke miski , jakas tulejke do skrzyni a sama operacja ponad 400zl ...

Wtedy rowniez nie wiadomo czy olej bedzie do zmiany lub nie.

Czytalem na forum i innych miejscach rozne opinie na temat wymiany oleju w skrzyni.

Powiedziano mi ze oleju wchodzi 9 l i jest to koszt blisko 1000zl ...pytanie czy naciagana sprawa czy faktycznie trzeba zmieniac?

Dziekuje za odpowiedzi

Opublikowano
Miałem ten sam problem. Nie chciałem zmieniać oleju w skrzyni dopóki była sucha. 3 mce temu zauważyłem, ze mokro także nie miałem wyboru. Samej uszczelki chyba nie dostaniesz. Miska jest plastikowa i jest w komplecie z uszczelką. Dodaj olej i tulejke do gniazda i koszt dosyć wysoki. Ale muszę przyznać, że po wymianie skrzynia zdecydowanie lepiej zaczęła chodzić. Nie przeciąga biegów i nie ma tego szarpniecia kiedy dojezdzam do świateł ( zmiana z 2 na 1 bieg ). Olej z BMW M1375.4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.