Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemacie Panie i Panowie, choć w większości to pewnie panowie, moj pierwszy post :)

Sprawa jest prosta - planuje zakup e36 koniecznie w wersji coupe. Na początku cały czas głównym faworytem był 318is, nadmienie, ze chce kupic w benzynie i samemu wrzucic gaz. Jednak poczytalem poczytalem i okazalo sie, ze jesli ktos planuje dlugotrwale uzywanie samochodu to jednak silnik 6 cylindrowy jest bardziej wskazany. No i moc rowniez wieksza. Jezdzilem juz wczesniej paroma samochodami wiec nie bedzie to moje pierwsze autko.

I najpierw pytanie nr 1 - czy rzeczywiscie oplaca sie wziac 6 cylindrow (w 100% zdecydowany jestem na gaz) czy jednak tego isa ? Jesli 6 cylindrow, to czytalem opinie odnosnie spalania 323i (2.5l, 172km) spala w sumie do 1 litra więcej niz 2.0 150km.

Jesli juz wyjdzie, ze najlepiej 6 garow, to od jakiej kwoty moge szukac najlepiej? Na sam samochod do dyspozycji mam okolo 10 tysiecy. ISa w dobrym stanie kupie na luzie (tak mi sie wydaje) bo widzialem sensowne ogloszenia za okolo 8-9 tys. Jak jednak sprawa sie ma z 323? Jest szansa do 10 tys. dostac 3 drzwiowa wersje w dobrym stanie, ze pojezdze jeszcze troche bez wiekszych wkladow finansowych ?

Czekam na odpowiedzi specjalistow :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ZA 10TYŚ można już troszkę oczekiwac, ale oczywiście zawsze można trafić na minę. Nie wiem jak tam coupe stoi, ale kombi to do 10 tyś cieżko znaleść. A jeśli kto ma dobrego to wołają po 12-14tyś za 97/98rok. No ale wszystko zależy jak trafisz. Jesli to bedzie jeden z lepiej wyposazonych wersji to cena w górę. A jeśli bedzie to golas to można kupić taniej.

PZDR>

Opublikowano
Kolega Kris85 ma rację...Jesteś nowy ok rozumiem :wink: .Czytaj tutaj- viewtopic.php?f=68&t=136129 .Punkt 8 wszystko tam znajdziesz :norty: Jak użyjesz opcji szukaj znajdziesz jeszcze więcej,tematy wałkowane setki razy....Ogólnie na przyszłość tytuł- viewtopic.php?f=68&t=120678 .Gdybyś miał jakieś autko do oceny,czy jest ok itd.Proponuję ten dział- viewforum.php?f=44 To tyle pozdro :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
10-12 tys zł to juz dobra kasa na zakup sensownego 323i e36 coupe. Ponizej 9 tys zł są auta wymagajace powaznego doinwestowania.
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...