Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od ponad pół roku jeżdże bez filtra DPF z ktorym były problemy. Niedawno byłem na corocznym przeglądzie i dodatkowo (bo stanadardowo panom się nie chce robić badania spalin) poprosiłem o zrobienie analizy spalin. W przypadku aut z silnikiem diesela nie bada się toksycznosci spalin tylko przede wszystkim zadymienie. Normą dla aut z silnikiem diesela wolnossącym to 2,5, z silnikiem doładowanym to 3. W przypadku aut zarejestrowanych po raz pierwszy w Polsce po 30 czerwca 2008 roku norma jest bardziej rygorystyczna i wynosi 1,5. Wynik badania mojego auta bez filtra DPF to 0,85 takze spokojnie spełnia polską normę.

Diagnosta natomiast nie wspomniał nic o normach Euro 4 itd, te normy ich nie interesują.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano (edytowane)
palec w rure i wiesz. chyba każdy odróżni zwykły brud z drogi od czarnej sadzy Edytowane przez Natek

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
dobrze wiedziec, ja ciagle nie wiem czy wogole ma dpf czy nie, musze spytac speca przy nastepnych operacjach:)

hey

wpisz tutaj swój nr vin i wszystko bedziesz wiedział o swym aucie ;)

viewtopic.php?f=19&t=127871&start=9060

pozdro :cool2:

icon4.png
  • 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Właśnie wróciłem z rygorystycznego przeglądu jaki jest w Irlandii (NCT = to samo co MOT w UK) i autko przeszło bez problemów test spalin i zadymienia, oczywiście DPF mam wycięty od ponad roku, tak że nie ma się czego obawiać. :cool2:
Opublikowano

Moja e65 facelift i jak przedliftowe maja rury na dół nawet jak jest dpf czy benzyna.taki design :) kiedys byl dpf terez juz nie ma bo byly problemy, czy kopci-niewidzialem.podobno cos szarego wylatuje na zimnym jak sie jedzie i przyspieszam za mna ale mało. silnik m57n2 231 koni. Jeden kolega z forum robil chamownie po wywaleniu dpf i mial 6 koni wiecej podobno :)

No i na baku jadac trase przepisowo zdrobilem 1400 km ,88 litrow bak.

Ale generalnie jak diesel bmw z dpf i ma chromowane proste koncowki to ma dpf jak na dol sa skierowane to niema.