Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jezdzilem dzisiaj i przeladowuje w podobnych wartosciach. Poszukam na forum mistrza na slasku i okolicach, bo wszystko wskazuje na grzebanie przy turbo jak piszesz.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nieźle, miałem takie przypadki, ale nie przy takich wskazaniach jak na filmie. Dobrze, że wyszła drobna sprawa. Wymieniłeś zawór czy tylko został oczyszczony i rozruszany?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

rozruszali go, mówił mechanik, że tłoczek sie blokował, mam pojezdzic i jesli bład nie bedzie sie pojawial to zostawiamy, a jak sie skasztani znowu to wymiana zaworu, dodatkowo zamienione byly wezyki podcisnienia przy turbo, ale teraz to sam nie wiem czy zle byly zalozone czy ja zamieniajac zawory zle podłaczyłem :norty: nie bede tego roztrzasal i uznałem, ze to ten EGR

teraz do ograniecia jakies delikatne wycieki, bo zapocona byla pompa vacum, wymieniłem jeden oring, zobacze co dalej jeszcze

ostatnio pojawil sie problem klapy bagaznika, nie otwiera sie z klapy, musze kluczykiem, patrzylem dzisiaj to plastiki od zarówek poprzypalane, a listwe mam nową moze z 2-3 lata, zarówki za mocne, że tak to wypala?

to zamulenie nie dawalo mi spokoju i odkladalem inne rzeczy, teraz powoli mozna sie zajac reszta

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To pewnie jednak wężyki były :wink: w pompie vacum jeszcze drugi raczej trzeba będzie wymienić, jest gdzieś na forum info o jego rozmiarze. Jeżeli kluczem otwierasz to sprawdź przewody między budą a klapą, pewnie jest pęknięty. Możliwe, że za mocne, wstaw nowe jakie powinny być fabrycznie i musi być ok.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obserwuj, jakby co to jest 91x3.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL