Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam problem z iDrive.. Niedziała tak jak powinien. Niedziała czasami w momęcie kiedy naciskam go pionowo w dół czyli wejścia w menu serwisowe. Moje pytanie jest następujące czy jest to poprostu zmęczenie materiału i trzeba będzie kupić nowy, czy możliwe ze sie go jakoś resetuje. prosze o dobrą rade w tej kwesti
  • Zarejestrowani
Opublikowano
Masz problem z kontrolerem a nie z idrivem, jezelicjuz bedziesz musial cos wymienic to wlasnie jego, na szczescie nie kosztuje fortuny. Moze wymaga tylko przeczyszczenia albo masz stary soft ( slyszalem ze na poczatku kilka wersji softu mialo problem z kontrolerem wlasnie )

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
Dzięki.. Ja swoją e90 jeżdze od roku i zaczeło sie to dziać niedawno. jest z 2005r. Myśle że zaczne od przeczyszczenia kontrolera u jakiegoś elektro mechanika a potem jak nie przejdzie to będe myślał. A temat jest prosty z tym czyszczeniem????? czy rozbiórka wymaga specjalnych umiejętności. bo może jestem w stanie to sam zrobić. Boje się że jak go oddam do jakiegoś speca to srebrny panel w którym jest osadzony nie będzie już taki ładny :( . Macie jakiś prosty i skuteczny sposób na wyjęcie go z tunelu i rozebranie go ??? Widziałem że można ściągnąć mieszek od lewarka i od ręcznego.. Jak macie jakieś info jak to zrobić dajcie znać.. pozdrawiam i dzięki za wszelkie informacje..
Opublikowano
Temat już się przewijał przez forum :) Zdejmujesz mieszek od lewarka skrzyni (od ręcznego nie trzeba) Bierzesz duży (z szeroką końcówką) płaski śrubokręt (uprzednio końcówkę owijasz taśmą izolacyjną) i podważasz listwę zaraz przy jej końcu przy podłokietniku (patrząc na nią z góry w lewym rogu). Wyciągasz listwę, odkręcasz kontroler i niesiesz go do jakiegoś elektronika i prosisz o przelutowanie wszystkich układów (ja płaciłem 20 zł). Później składasz w odwrotnej kolejności i cieszysz się zaoszczędzonym tysiącem :)
Opublikowano
Dzięki wielkie.. :D .. tak zrobie jak piszesz... myśle że po instrukcji ogarne temat.. już mi sie humor poprawił że nie będe swojej miłości :wink: musiał oddawać do jakiś magików. Pozdrawiam