Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich, jestem tu nowy. Mam problem z moją e30 - 1997, m20b20, motronic

Mianowicie:

-jak jest zimna po zapaleniu obroty wskakują na ponad 2tyś i jest słaba ale chodzi równo, trzeba dużo gazu dodawać żeby ruszyć, ale jak się już ruszy to na wysokich idzie jak burza.

-jak się zagrzeje- stopniowo wolne obroty wracają do normy (700obr), ale nie chce wejść na obroty, strzela, przerywa ale znowu jak się przebije przez średnie do wysokie są dobre.

Przepływomierze podmieniałem, dolot szczelny, przewody i świece nowe. Co to może być? :?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Regulacja luzów zaworowych to przy tych silnikach podstawa. Możę też byćproblem z wtryskami, pompą paliwa, filtrem paliwa. Cieżko jednoznacznie wskazać przyczynę..

PZDR

Opublikowano
Luz na zaworach mam ustawiony na 0,2mm. niestety rzadko jestem w domu i nie mam możliwości "grzebania" w aucie. Spróbuje zmienić filtr paliwa, zobaczymy czy to coś da.