Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mój samochód e32 m30b35 1990r automat z lpg sekwencją, od jakiegoś czasu mam problem z trzęsieniem na zimnym silniku... tak jakby falował, pracuje na ok 550 obr...po odpaleniu silnika jest spokój, jeżeli choć ciut nacisnę pedał gazu, żeby obroty podskoczyły do ok.700-800 obr, zaczyna drgać jakoś dziwnie... muszę trzymać na 800 obr aż do czasu zagrzania silnika i wtedy się uspakaja, chociaż czasami też na ciepłym jaja robi ale to mi się może 2 razy zdarzyło, czyli bardzo rzadko... chciałem sprawdzić silnik krokowy, przepływomierz, wtrysk itp.. poszedłem o poradę do pewnego elektromechanika, który powiedział mi, że gdy chciałbym odkręcać silnik krokowy czy cokolwiek grzebać przy przepustnicy to musiałbym jechać do serwisu na jej "ustawienie" bo każde wyciągnięcie wtyczki resetuje ją czy coś takiego... ja osobiście z elektryki jestem zielony, bardziej mechanika... Koledzy prosiłbym o pomoc, czy tak faktycznie jest czy to jakiś kit ? dodam że samochód stał przez miesiąc nieodpalany... i ten elektromechanik powiedział że to od tego. Pozdrawiam.
Opublikowano
dodam, że zauważyłem ubytek oleju... ok. litr, wiem że skądś cieknie, bo widać na podwórku, ale to kropelka na parę godzin spada, chyba, że przez te 4 miesiące zdążyło te ok. litr wykapać...