Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Szukam BMW E90, 320D od rocznika 2006 w górę. Dziś sprzedałem swoje Audi i powoli rozglądam się po mobile.de w poszukiwaniu BMW.

Mam takie pytanie, czy lepiej szukać BMW wyposażone w nawigację, (i-drive ?) czy lepiej bez nawigacji?

Czytałem opinie że jest to zbędny bajer, który lubi się psuć, nie wiem ile w tym prawdy dlatego chciałbym usłyszeć opinie Was - użytkowników.

Słyszałem także że w E90 lubią padać przednie zamki co mnie trochę martwi, ale może trafię na egzemplarz który nie będzie miał z tym problemów ;)

Do wydania mam około 50.000zł, czy w tej cenie można znaleźć coś sensownego?

Ostatnie pytanie jak silniki 2.0d 163km znoszą chip-a? Na ile KM i niutków można je podkręcić?

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam,

Szukam BMW E90, 320D od rocznika 2006 w górę...

...BMW wyposażone w nawigację, (i-drive ?)...

...

Do wydania mam około 50.000zł, czy w tej cenie można znaleźć coś sensownego?

Ostatnie pytanie jak silniki 2.0d 163km znoszą chip-a? Na ile KM i niutków można je podkręcić?

Pozdrawiam

to powodzenia :norty:

wwo_j
Opublikowano
chodziło mi o to że >2006r i w przyzwoitym wyposażeniu to ciężko trafić na niestyrany egzemplarz za takie pięniądze
wwo_j
Opublikowano
Jeśli chodzi o chipa to nie ma z tym najmniejszego problemu-*jeśli silnik i osprzęt będa w dobrym stanie to rób i sie nie zastanawiaj. Ja w swojej 320d miałem zrobionego chipa na 198 km ponad 400nM i zasuwała jak trzeba naprawde. Spalanie w zasadzie minimalnie mniejsze ale ogólnie wrażenia były bardzo dobre. Co do ceny wydaje mi się, że już teraz e90 znajdziesz w tych pieniądzach na Niemcowni trzeba tylko szukać..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czytałem opinie że jest to zbędny bajer, który lubi się psuć, nie wiem ile w tym prawdy dlatego chciałbym usłyszeć opinie Was - użytkowników.

Słyszałem także że w E90 lubią padać przednie zamki co mnie trochę martwi, ale może trafię na egzemplarz który nie będzie miał z tym problemów ;)

nie czytaj tyle i nie słuchaj bo PKSem będziesz jeździł :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozumiem o co Ci chodziło ;)

Na razie mi się nie speszy, może coś trafię.

Znalazłem takie autko: http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=212573007 ale niestety nie ma książki, niby są faktury gdzie robili badanie emisji spalin itd, ale książki brak.

12 koła plus opłaty to trochę więcej niż 50

z 55, 58 wyjdzie wyjdzie

bez książki to nie patrz nawet.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Taki temat to do działu E90 się nadaje. A jak już będziesz miał jakiś konkretny egzemplarz do oceny to załóż wątek zgodnie z wytycznymi:

viewtopic.php?f=44&t=72889

pozdrawiam

Paweł

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.