Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
koledzy zastanawia mnie taka rzecz w moim aucie gdy ostro przyspieszam powiedzmy 4.5 tys obrotów zdarzy sie czasem tak ze bardzo minimalnie czuc jakby auto na sekunde zwolniło mimo ze caly czas jedzie, nie jest to szarpanie tylko taki chwilowy bardzo krotki spadek mocy, czy to moze byc wina ktoregos z czujników walka? czy moze wina odmy no bo ona akurat jest do wymiany z racji tego ze słysze ze syczy troche ale ogólnie wszytkko jest ok.
Opublikowano
ja mam 2,0 z lpg tez myslalem ze to odma wiec wymienilem jednak to nie to :) ale nowosci nigdy za wiele :) pojechalem na kompa czujnik walka rozrzadu :) wymienilem i wszystko gra :) do dzis ... nie wiem jak u ciebie bo ja mialem od 2-5 tysiecy male braki mocy :) i to w 2.0 manual... pojedz na kompa jak bedzie w bleczie walka roz... to raczej to :)
Opublikowano
tzn wiesz narazie nie jest to strasznie odczuwalne, jak ostro przyspieszam to czuje bardzo delikatnie jakby nachwile dosłownie ułamek sekundy zwolnił i potem juz normalnie dalej przyspiesza, no i tez od czasu doczasu dluzej zakreci ogolnie nie ma reguły czasami od strzała pali a czasmi chwile zakreci, wiec wszytko wskazuje na czujnik ja podłanczam sam sobie kompa ale tylko przez carsofta i tam nie było zadnego bledu, ale to tylko carsfot....jaki czyjnik kupiłeś i ile dałeś??
Opublikowano
czujnik kupilem orginalny uzywany, prawdopodobnie nowych zamiennikow nie ma co zakladac bo auto zacznie swirowac , koszt 110zl , i 15 minut roboty na wymiane plus kasowanie bledu 30zl :)