Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy któryś z kolegów posiada wiedzę na temat różnicy pomiędzy motronic 0 261 200 178 a motronic 0 261 200 150.Jakiś czas temu dokonałem wymiany silnika z 3.0l na 3.5 l ,ponieważ silnik był wyposażony w EML mechanik poinformował mnie że sterownik od 3.0 zostanie użyty do 3,5 l.Czy są róznice w charakterystyce lub inne parametry które pozwolą definitywnie stwierdzić który z tych sterowników będzie właściwy.
Opublikowano
Jeśli spalanie,pracę silnika i osiągi masz w normie to napewno nic się nie stanie,komputery są zamienne tak jak w przypadku m20b20 i m20b25.Z końcówką 150 to starszy sterownik Motronic 1.1,z większym numerem Motronic 1.3.
Nur bmw e32
Opublikowano
Podmieniłem te sterowniki ale wygląda na to że jednak ten z końcówką 150 musi mieć sygnał z EML bo obroty spadły na 500obr/min.Znalazłem informację że do silnika 3,5 litra od roku 1988 - stosowano motronic z końcówką 179 jak mi taki sterownik wpadnie w ręce to sprawdzę .