Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. problem jest chyba nieco inny od opisywanych. przestał mi działac centralny zamek w prawych tylnych drzwiach i przednich lewych(kierowcy) dodam iz moduł komfortu jest sprwany bo zmienilem na inny i jest tak samo. gdzie mam czego szukac i co moze byc przyczyną? czy drzwi sa podłaczone jakoś po przekątnej? z tego co sie orientuje to sygnał wychodzi na kazde z osobna. z gory dzieki za pomoc. pozdrawiam Monsterro

http://www.fotka.pl/profil/m

BBBBB M M W W

B B M M M W W W

BBBBB M M M W W W

B B M M WW WW

BBBBB M M W W

Opublikowano
są dwie możliwości albo nie ma styku na połączeniu drzwi ze słupkiem albo były zbyt wielkie siły na silniczkach w tych drzwiach i komputer je odłączył
Opublikowano

styki sprawdź osobno na obu słupkach bo może to być zwykły zbieg okoliczności

mi na początku nie działał zamek w drzwiach kierowcy - z pilota zamykałem pozostałe a te tylko ręcznie kluczem

pierw psikałem WD40 ale dopiero jak wywaliłem ten plastik z dziurkami na poszczególne bolce to zaczło stykać tak jak należy i od sześciu lat spokój

jak sprawdzić silniczki nie podpowiem bo tego nie robiłem ale wiem że jak silniczki mają opór to zostaną odłączone