Skocz do zawartości

wymiana skrzyni z automatu na manual

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

koleżanki i koledzy posiadam E46 330D ale ostatnio postanowiłem zakupić "nowe" BMW na lato, czyli E30. Upatrzyłem sobie jedno w ogłoszeniach.

Niestety jest ono w automacie.

1. Moje pytanie czy można wymienić skrzynię automatyczną na manualną??? Jeśli tak to jakie przeróbki, o ile takie występują się z tym wiążą i jak kształtuje się to cenowo.

2. a teraz drugie pytanie: może nawet ważniejsze niżpierwsze. Z czasem chce przeszczepić silnik np na 3,5 litra. czy znacie kogoś kto siętego podejmie. Jakie są koszty czy wymianie podlega wtedy wszstko:

silnik z osprzętem

skrzynia

a co z wałem, dyfrem półosiami itp

jak kształtują się koszty takiej przekładki?? i kto może się tego podjąć??

z tego co troche patrzylem to silnik 3,5 l z osprzetem skrzynia itp mozna juz kupić za 1800 - 2000 pln a ile kosztuje "reszta"...

proszę o radę pozdrawiam

adam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1. Moje pytanie czy można wymienić skrzynię automatyczną na manualną??? Jeśli tak to jakie przeróbki, o ile takie występują się z tym wiążą i jak kształtuje się to cenowo.

krótko: :search: , było niedawno

2. a teraz drugie pytanie: może nawet ważniejsze niżpierwsze. Z czasem chce przeszczepić silnik np na 3,5 litra. czy znacie kogoś kto siętego podejmie. Jakie są koszty czy wymianie podlega wtedy wszstko:

silnik z osprzętem

skrzynia

a co z wałem, dyfrem półosiami itp

jak kształtują się koszty takiej przekładki?? i kto może się tego podjąć??

wszystko się da, tylko zależy ile masz kasy

jeżdżą E30 z V12, jeden znajomy zrobił sobie E30 z M30

Kai
Opublikowano

Witam

Przyznam szczerze ,ze troche mnie rozsmieszyles :P

Chcesz kupic E 30 ,ale ono jest w automacie !

Na rynku jest od groma E 30 w manualu i mozna sobie powybierac ,a kupic automat i zaraz wymienic na manual ,to nieporozumienie,chyba ,ze skrzynia jest uszkodzona.

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam

Przyznam szczerze ,ze troche mnie rozsmieszyles :P

Chcesz kupic E 30 ,ale ono jest w automacie !

Na rynku jest od groma E 30 w manualu i mozna sobie powybierac ,a kupic automat i zaraz wymienic na manual ,to nieporozumienie,chyba ,ze skrzynia jest uszkodzona.

pozdrawiam

Tyż prowda... do wyboru, do koloru :)

Kai