Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem podczas robienia swapa i w sumie juz go koncze, z tym ze mam jeden problem- piny wszytkie ktore trzeba przepiac to przepialem. rozrusznik załącza kreci bez problemu, ale za to nie ma iskry i pompka paliwa nie pompuje zastanawiam sie czy to nie jest moze czujnik polozenia walu( moze byc ze kostki na odwrot przelaczylem od czujnika polozenia walu i jeszcze jakiegos vzujnika ktory jest obok ) probowalem na odwrot przepiac i dalej nic. a moga byc podlaczone na odwrot bo kupilem silnik z instalacja oddzielnie instalacja lezala po prostu obok i sam ja podpinalem i ukladalem. czy jest moze jakis schemat czy na wtyczkach jest cos oznaczonego w jaki sposob to po podlaczac, moze temu nie byc iskry ani paliwo nie isc??
Opublikowano
a co jest dokjladnie odpowiedizlane za paliwo to ppostaram sie wsztsystko SPRAWDZIC, prawdopodobnie nie ma ews bo to jest 91 r silnika ale jaka w tym prawda to nie wiem, da sie jakos sprawdzic po kompie czy to jest od tego silnika albo czy on jest sprawny albo czy ma exs? nja juz slyszalem ze jak komputer ponoc spalony to tez talk moze byc tyle ze nie wiem jak go sprawdzic:/
Opublikowano

Podłącz przekaźnik pompy paliwa na krótko, gdzieś na forum było wrzucanie które to piny, kompa niestety musisz podmienić by sprawdzić, jeżeli nie ma iskry to może być czujnik położenia wału, komputer lub źle podpięta instalacja,

Zmieniałeś na m50b20 czy 25 ? i skąd jesteś ?

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
mi non stop sie wydaje ze to moze byc wlasnie zle podpieta instalacja np kosta od czujnika walu jest podpieeta pod krokowke itp;/ ale juz probowalem cudowac zamieniac i nic, chyba nic albo jakos cos mi sie pierdzieli, wrzucilem m50b25 192km a jestem z bialegostoku
Opublikowano

A może ma ktoś pojęcie albo rozpiskę w jaki sposób powinny być połączone wszystkie kostki. Czy to zależy od długości kabli, czy kostki mają jakieś numery, które odpowiadają odpowiednikom typu :

czujnik przepływki,

czujnik oleju,

krokówka,

czujnik położenia wału.