Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam następujący problem, skrzynia biegów w moim 740 mówiąc najprościej ma focha :)

Mianowicie skrzynia załącza się w tryb awaryjny, działa i auto jeździ z tym, że cały czas na jednym biegu i szarpie przy włączeniu R.

Jednak znalazłem na to sposób, wystarczy, że zaraz po odpaleniu auta szybko wrzucę jakiś bieg D lub R ( jednak na komputerze dalej jest informacja o błędzie ) . Generalnie jest to loteria, raz odpala i normalnie działa a czasem w tym trybie. Byłem na komputerze, błędy zostały skasowane ale nie określili mi konkretnie o co chodzi, ani co to były za błędy. Sprawdzałem olej w skrzyni ale wszytko jest ok. Wszystko się zaczęło od momentu kiedy po złapanym "kapciu" jechałem do domu z jedną stroną 17" a drugą 18" a później autko stało przez jakiś czas pod domem. Jednak z tego co mówili mechanicy nie ma to znaczenia.

Macie jakąś podpowiedź o co może chodzić ?

Pozdr

Opublikowano

To jedz jeszcze raz na komputer tylko nie kasować błędów tylko niech ci powiedzą co tam wyskakuję.

Po interpretację błędów jeżeli mechanicy nie wiedzą zgłoś się na forum, ktoś na pewno pomoże.