Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
samochód grzeje jak trzeba parownik gorący ale gaz wychodzący z parownika na wtryski ma bardzo niską temperature co zrobić(instalacja Bigas)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
no panowie nikt nie wiedział . Założylem nagrzewnice i po problemie :lol:

Witam.

Mam pytanko do Ciebie. Rozumiem, że jest to nagrzewnica listwy, a jakie to koszty?

Opublikowano

Witam

Orginalna ze sklepu kosztuje w granicach 300zł.

Ja zrobiłem ją sam :cool2: z rurek miedzianych .

Nie zaklada sie jej na listwe ale na weżyk z gazem tuz przed listwą i zasila wodą jak parownik .

Gaz teraz jest zawsze cieply,wcześniej gdy tego cuda nie miałem przy mocnym przyśpieszaniu gaz miał 4 stopnie , zapalał się check,zaczeło nią telepać nie wchodziła na obroty.

Teraz jest OK ale check pali się i nie wiem dlaczego.

Pewnie tak musi być :cry:

Opublikowano

CHECK nie powinien się świecić to kwestia regulacji instalki, najczęściej palący się CHECK to zły skład mieszanki.

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

CHECK nie powinien się świecić to kwestia regulacji instalki, najczęściej palący się CHECK to zły skład mieszanki.

Mam E34, kontrolki check nie mam, ale...

Jeżeli przez więcej niż 10 sekund działająca sonda znajduje się poza zakresem mimo procedury adaptacji (sterowanie dawką paliwa), to zapamiętywany jest błąd adaptacji (numeru nie pamiętam). Takie coś może się dziać u Ciebie, a oprócz błędu może się to objawiać świeceniem kontrolki. Dopuki nie podepniesz auta pod komputer, to nie dowiesz się, o co chodzi.

Kai