Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich! Pogrzebałem troszkę ma forum lecz nie znalazłem odpowiedzi na męczący mnie problem.

Sytuacja wygląda następująco: w moim autku pewnego pięknego dnia wycieraczki spłatały mi figla i zaczęły dziwnie działać tzn. zatrzymywały się w połowie cyklu a później go dopełniały. Po krótkim czasie doszły do pozycji pionowej i od tej pory z tej pozycji zaczynają swoją pracę. Gdy wcisnę przycisk i wyłączę zapłon w momencie gdy są na dole nie wrócą do pozycji pionowej do chwili gdy znów użyję przycisku. Dodam jeszcze, że poza tym defektem wycieraczki pracują normalnie. Jeśli ktoś miał podobny dylemat i go rozwiązał to prosiłbym o jakieś podpowiedzi. Z góry dziękuję.

Opublikowano
moze sprobuj recznie ustawic je w pozycji wyjsciowej. tzn, jak ci sie zatrzymaja w polowie (pionowo) to normalnie poluzuj srubki i obroc je do pozycji poziomej :D z tego co wiem tak sie ustawia zakres pracy wycieraczek... tam nie ma raczej czego w rodzaju czujnika, wszystko sie dzieje mechanicznie...
Opublikowano
moze sprobuj recznie ustawic je w pozycji wyjsciowej. tzn, jak ci sie zatrzymaja w polowie (pionowo) to normalnie poluzuj srubki i obroc je do pozycji poziomej :D z tego co wiem tak sie ustawia zakres pracy wycieraczek... tam nie ma raczej czego w rodzaju czujnika, wszystko sie dzieje mechanicznie...
Opublikowano

Witam ponownie. dzis pogrzebałem przy tych wycieraczkach i rozwiązanie problemu okazało się prostrze niż myślałem wystarczyło poluzować śrubę mocująca cały mechanizm do silniczka i opuścić wycieraczki za pomocą przycisku po czym dokręcić tą śrube i problem z głowy:)

Sent from my GT-I9003 using Tapatalk

Opublikowano
Witam mam problem włączając wycieraczki podczas jazdy wskoczyła mi prawa na lewą i przestały działać ! Prawa się zblokowała a lewa jest luzna przestały reagować przy włączaniu próbują sie załączyć ale nie idą .. proszę o jakąś podpowiedz..
Opublikowano

dopiero co o tym było ...

lewej wyskoczyła gałka z cięgna i pewnie gdzieś się oparła więc prawa nie idzie a lewa luźna

• 2 tygodnie później...