Skocz do zawartości

528i brak reakcji na kierunek nawiewu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

niewiem czy dobrze zapisalem temat problem jest taki ze jak na klimatroniku mam wcisniete zeby wialo tylko gornym wylotem [na szybe] to kiedy jade z kratek srodkowych tez dmucha ale najdziwniejsze jest to ze nie zawsze bo kiedy czasami zgasze silnik i po ponownym odpaleniu dmucha juz tylko z gory, poza tym zdarzylo mi sie kiedy jechalem autostrada ze nie dmuchalo wogole a kiedy zjezdzalem na parking zeby zobaczys co jest 5 to przy hamowaniu nagle zaczelo wiac - dodam informacje ze mialem problemy z dmuchawa [szumialo ale nie wialo wogole] wiec wymienilem jeza i niby bylo O.K a tu takie cyrki sie dzieja

pytanie: czego szukac i gdzie ??? bo nie wiem czy panel klimatronika czy moze cos innego?

dzieki z gory za pomoc

...jesli bedziesz ja kochal ona to odwzajemni. BMW ta jedyna.
Opublikowano

mi jak przestało zmieniać się tylko na szybę lub na nogi to okazało się że wypadło cięgno od silniczka

jak zdemontujesz prawy schowek i ten kawałek tapicerki na tunelu to będziesz widział czy przy naciskaniu na guziki zmieniają się ustawienia klap

co do siły nawiewu to też tak mam że czasami przestaje dmuchać - to najprawdopodobniej koniec szczotek w dmuchawie

czasami włączy się samo a czasami wystarczy wcisnąć knefel MAX na przednią szybę

no a czasami cza poczekać aż przy którymś odpaleniu samo zaskoczy

najlepiej by było wymienić szczotki ale to nie fiat że silniczek wyjmujesz bez odkręcania czego kolwiek (jak żarówkę - przekręcasz i sam wypada) tu cza rozebrać całą deskę

Opublikowano
ok sprobuje w sobote rozebrac i zobaszyc dzieki odezwe sie jak sprawdze
...jesli bedziesz ja kochal ona to odwzajemni. BMW ta jedyna.