Skocz do zawartości

[e63]645CI Padł most- już wymieniony!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, nie wiedziałem jak pytanie zadać ale może jak opisze o co chodzi to ktoś mi pomoże, wczoraj chciałem zaszaleć i wyłączyłem ''antypoślizgi'' , gaz w podłogę i wiadomo co dalej, po zatrzymaniu się i spokojnym ruszeniu zaczęło coś stukać pukać szarpać w tylym moście, bardziej w jednym kole, kolega mówi że ten samochód ma fabryczną szpere która mogła się nie rozłączyć, lub że czujnik nie rozłącza blokady kół :mad2: po przejechaniu powoli kilkudziesięciu metrów w lini prostej objaw zniknął. co to jest? co się stało? :( koledzy pomocy

Edytowane przez PawełRat

Opublikowano
  • Autor
nikt nie podpowie? zastanawiające jest to że jak przejadę w lini prostej 100 metrów objaw znika, tak jak by czujnik czy coś zczytało koło że nie łapie poślizgu.
Opublikowano
  • Autor
Po konsultacji ze specami od driftu do wymiany wał, napiszę po wymianie jakie efekty.
Opublikowano

Z chęcią przeczytam.

E63 ma szperę? Bo nic o tym nie wiem, a chyba tego elektronicznego przyhamowywania kół szperą nie można nazwać, nie?

No i napisz może jeżeli masz czas w jaki sposób sobie poszalałeś, że takie coś się stało? Jakiego typu zabawa to zepsuła? :twisted:

Opublikowano
  • Autor
Mój kolega chyba miał zły dzień jak mówił że ma szpere e63 :) to było zwykłe kręcenie bączków najprościej mówiąc. Chłopaki od driftu stwierdzili że nie ma co bawić się w naprawy mostu i zalecili kupić nowy lub używany most. Moja ma prawie 200 tyś przebiegu.
Opublikowano
Kurczę, a to od takich zabaw się most może rozsypać? Myślałem, że zaprojektowali go tak, żeby ogarniał takie sprawy...
Opublikowano
  • Autor
Nie wiem jak traktował ten samochód poprzedni właściciel, jutro zabieram się do roboty, jeden spec od bmw podpowiedział że nie koniecznie musi to być wał, ale i pół oś, na bierząco będę pisał co i jak.
Opublikowano
  • Autor
Most wyciągnięty, zajęło to mi i koledze ok 2 godz. Odpięliśmy pół osie, odkręciliśmy cały wydech, inaczej się nie da, osłona wydechu i most mamy już na wierzchu. już po samym oleju w moście było wiadomo gdzie jest usterka, generalnie satelity złapały luz na sworzniu po czym nie równo zazębiały się i wycierały. most powinien lekko kręcić się bez uzycia siły, tutaj ciężko było nim kręcic, mozliwe że padły też łożyska.
Opublikowano
  • Autor
Pies trącał tą firmę kurierską ''siódemka'' :mad2: :evil: , most miał być dziś, i dziś miał być odpał buni, ale oczywiście przesyłka zaginęła gdzieś na magazynie we Wrocławiu i będzie na piątek. A jak bym miał np zarezerwowany weekend majowy w hotelu lub coś podobnego i kto by teraz za to wszystko kase zwrócił? telefonista od razu przyznał że to ich wina. skarg pisac nie będę bo juz nie mam siły.
Opublikowano
  • Autor
Panowie most już jest na odpowiednim miejscu :D dzwoniłem do ASO w sprawie oleju- wchodzi tam castrol SAF-X0 , ja wlałem 1,4 l. wydatek 200 zł. Most kupiłem od firmy z Wrocławia koszt 1000 zł z 2008 roku. Bunia śmiga jak powinna, pojechałem sprawdzić na parking :cool2: rewelacja, cichutko, nic nie szumi w moście. Temat zamykam :8)