Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z tylna klapą mojego kombi, ponieważ nie pali mi się podświetlenie tablicy,gdy jest wilgotno i pada deszcz otwiera mi się sama szyba w klapie a dodam jeszcze że nie działa mi przycisk otwierania tej szyby w klapie.Gdzie szukać usterki czy dam rade ją sam usunąć czy od razu zawieść samochód do elektryka,pozdrawiam.
Opublikowano
pewnie prozaiczna sprawa zbutwiałe i popękane kable między karoserią a klapą kawałki przewodów poodcinać, polutować i zaizolować
Opublikowano
Niestety kolego kable w klapie są ok nie dochodzi prąd do podświetlenia już przed klapą nie wiem czy nie spróbować dopiąć do tego kabla do zasilania z lampy i po sprawie ?
Opublikowano

Wyciągałeś tą listwę podświetlającą tablicę? Tam strasznie rdzewieją styki żarówek i ogólnie robi się w tej okolicy syf. Może warto to przeczyścić? Jeśli przewody na połączeniu klapa/dach są ok, to stawiam na kable w samym uchwycie do podnoszenia szyby (otwieranie klapy). Jeśli ktoś tam grzebał, mógł źle ułożyć te cienkie kabelki i przycisnąć je dokręcając wycieraczkę - sam tak zrobiłem. Warto sprawdzić.

PS. Wymieniałem u siebie klapę i zostało mi mnóstwo części. Gdybyś czegoś potrzebował - pisz pv.

Pozdrawiam

Opublikowano

Problem z podświetleniem opanowany tak jak pisałeś zaśniedziałe styki w listwie a co do otwierania szyby to jest uszkodzona taśma na szybie dzięki za pomoc

kolego