Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie jest problem z E65 735i . Mianowicie coś jej się ubzdurało i wyrzuca 2 cylinder . Kompletnie nie wiem o co chodzi , zwiedziła już kilku mechaników i nie ma diagnozy . Auto raz idzie dobrze a później pojawia się check i wyrzuca cylinder. Jak np. odepne klemy , za chwilę zapne auto znowu chodzi normalnie .

Jeden z mechaników obstawia na vanos , że coś się tam przypchało . Słyszałem też historię że coś nie tak otwiera się zawór i dlatego tak się dzieje .

Kolejny z mechaników podpiął auto pod komputer no i stwierdził że vanosy są ok na 100% bo by mu coś pokazało . Dodam że na komputerze wychodzi ok .

Nie mam pojęcia o co z nią chodzi , może mieliście taki problem lub wiecie co to może być. Ewentualnie dajcie kontakt do kogoś rozgarniętego kto by mógł to zrobić .

Pozdrawiam

cn_igi

:twisted:

Opublikowano
Witam ja kolego miałem trochę podobny problem tylko , że u mnie wypadał 6 7 8 cylinder też odwiedziłem paru znachorów były rozne diagnozy valwetronic itd nawet wymiana silnika dopiero serwis pomogł nie wiem co dokładnie bylo ale cos z wiazka przewodów ogólnie pierdoła
Opublikowano
czyli raczej miałeś ustarkę osprzętu, nie wiesz dokładnie co to za przewody były ???
Opublikowano

albis79 a mógłbyś podesłać adres tego warsztatu co robiłeś bo już tych znachorów to nie mogę słuchać co do nich jeżdżę

Albo ktoś może zna jakiegoś dobrego speca w okolicach mazowieckiego , świętokrzyskiego ???

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Przepraszam ze dopiero teraz ale ja byłem w mazpol Częstochowa inna rozmowa profeska a nie chybił trafił jak coś to jestem pod numerem 691140120