Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jestem nowym posiadaczem BMW 525. Benzyna z instalacją gazową. Mój problem polega na tym, że podczas jazdy cos jakby przerywa, na gazie nie da rady jeżdzić bo od razu w większości przypadków gaśnie. Niekiedy obroty na biegu przy wciśnietym sprzegle ytrzymuja sie na poziomie 1200, a po wyrzuceniu na luz spadają do 800. Licze na rady,cóż to może być: wtryskiwacze do regulacji czy coś z przepłuwomiertzem bo o ile sie nie myle to jest odłączony. Pozdrawiam i sorry że napisałem a nie szukałme ale to jest pilne a na przeszukanie 190 stron nie mam czasu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam. Jestem nowym posiadaczem BMW 525. Benzyna z instalacją gazową. Mój problem polega na tym, że podczas jazdy cos jakby przerywa, na gazie nie da rady jeżdzić bo od razu w większości przypadków gaśnie. Niekiedy obroty na biegu przy wciśnietym sprzegle ytrzymuja sie na poziomie 1200, a po wyrzuceniu na luz spadają do 800. Licze na rady,cóż to może być: wtryskiwacze do regulacji czy coś z przepłuwomiertzem bo o ile sie nie myle to jest odłączony. Pozdrawiam i sorry że napisałem a nie szukałme ale to jest pilne a na przeszukanie 190 stron nie mam czasu...

Po pierwsze to :search: , a to, że nie masz czasu, nie jest żadnym usprawiedliwieniem. Zawsze możesz jechać do serwisu, tam zajmą się Tobą od razu, bez czytania 190 stron, a i skasują odpowiednio.

Odnośnie auta, to nie napisałeś, jaką masz instalację LPG, dlaczego masz odłączony przepływomierz (kto był tak błyskotliwy, żeby go odłączyć)?

Kai
Opublikowano
Sorry, instalacja chyba 2 generacja, a przelywomierzodłaczony był juz jak kupiłem. Gdy byłem na regulacji gazu i koleś podłaczył a raczej wkręciła rurę to silnik zgasł...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sorry, instalacja chyba 2 generacja, a przelywomierzodłaczony był juz jak kupiłem. Gdy byłem na regulacji gazu i koleś podłaczył a raczej wkręciła rurę to silnik zgasł...

Cóż tu doradzić... Ja na Twoim miejscu pojeździłbym z dwa dni na Pb (oczywiście z podłączonym przepływomierzem i sondą). Jeżeli na Pb będzie chodził poprawnie, to LPG jest do regulacji. Jeżeli natomiast praca na Pb się nie unormuje, to należy popracować na tym, a potem pomyśleć o LPG. Jeżeli nie będzie dobrze jeździł na Pb, to o LPG zapomnij.

Ja bym tak zrobił...

Kai
Opublikowano
sorry że tak długo sie nie odzywałem. Temat mozna tymczasowo uznac za zamknięty, ponieważ auto odstawiłem do warsztatu. Mechanik ma podmienic przepływomierze i looknac czy cos sie zmienia. Pozdrawiam