Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

BMW E36 1.8 M43 1998. Radio które było w samochodzie po kupnie, nie było oryginalne, było to radio LG z odtwarzaczem CD. Grało dobrze, ale chciałem zmienić na radio z możliwością odtwarzania MP3.

Jako, że radio było już wcześniej wymieniane, w środku była już zainstalowana przejściówka na ISO. Kupiłem radio z MP3 Tokai LAR-71, podłączyłem - działało. Łapało stacje i grało. Następnie odłączyłem je, aby włożyć szufladkę na miejsce, połączyłem na nowo i... zonk.

Przestało łapać stacje. Stare radio po podłączeniu także przestało łapać stacje. Co ciekawe, nowe radio kiedy jest włączone powoduje, że silnik zaczyna głośniej hałasować. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to że alternator łapie większe obciążenie?

Ktoś ma jakieś pomysły, dlaczego nie łapie stacji?

I co może być powodem głośniejszej pracy silnika? Jakieś zwarcie?

Opublikowano

Cześć,

Może masz źle połączone radio. Sprawdź wszystkie połączenia, sprawdź połączenie pomiędzy radiem a kablem załączającym antenę itd...

Może nowe radio jest uszkodzone ?

Matias
Opublikowano

Siemka

Już rozgryzłem, że wtyczka od anteny radiowej nie trybi - jest uszkodzona, nie styka. Będzie trzeba zarobić nową.

Druga sprawa - radio ewidentnie kiedy jest włączone powoduje głośniejszą prace silnika/alternatora

Chciałem je zwrócić w sklepie, ale powiedzieli że nie przyjmują zwrotów... No cóż, jak zwykle - wszystko jest zajebiście i miodzio do czasu zakupu, po zakupie mają już Cie w dupie :roll:

Oddałem na gwarancje, ale znając życie to rzucą je w kąt, zadzwonią za tydzień i powiedzą że zrobione.

Zobaczymy, najwyżej przyinwestuję w jakieś używane ale markowe radio - może przez to że kupiłem jakiegoś no-name mam problemy :(