Skocz do zawartości

[E46] Pomoc w dobraniu glosnikow,wzmacniacza,skrzyni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam bmw e46 coupe z 2000 roku 318 ci , mam problem gdyz nie znam sie na doborze sprzetu audio do samochodu i dlatego prosilbym o jakies rady/pomoc.

Wszystkie glosniki mam fabryczne i chcialbym je wymienic oraz dolozyc do tego jakis wzmacniacz / skrzynie aktywna ewentualnie, ale niestety nie mam pojecia co dobrac zeby to wszystko dobrze zagralo.

Wiem tyle , ze mam bardzo dobrze wygluszony bagaznik . Pare info, ktore moglyby pomoc w dobraniu sprzetu tj. slucham trance,dance,techno i chodzi mi o czysty dzwiek z ladnym basem a nie lomotanie w bagazniku z tuby jakby mi ktos mlotem napieprzal w szybe i blachy od bagaznika, no i oczywiscie musi dobrze grac i glosno :lol: .

Myslalem o takim czyms; http://allegro.pl/jbl-power-p6560c-kurier-gratis-gwar-polska-kielce-i2238305771.html ( jezeli chodzi o glosniczki ) lub cos z focala, niestety co do wzmacniacza, skrzyni/tuby to nie mam pojecia. Aha radio mam CD Business oryginalne bmw, nie wiem czy powinienem je wymieniac.

Prosze o pomoc bylbym bardzo wdzieczny,

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jakie masz radio ori czy inne.

Jeśli radio jest inne niż ori to można zacząć od przyzwoitego zestawu przedniego (koszt 300-400zł) + wzmacniacz. Dobrze jest dokonać lekkich przeróbek i zamiast głośników 13cm wstawić 16cm. Zestaw przedni może być na głośnikach hertz ESK 165 lub Hertz HSK, u-dimension el comp 6, Powerbass s6 lub L6, DLS B6A lub C6A z droższych to morel tempo 6 lub wybitny na basie DLS R6A. Trzeba dobrze wygłuszyć drzwi i podpiąć pod wzmacniacz 2 kanałowy lub przyszłościowo 4 kanałowy przód i tył. Ze wzmacniaczy może być helix, hifonics, Crunch, Rockford, Audison, droższe DLS, JL, u-Dimension, Emphaser. Wszystko zależy od budżetu jaki chcesz przeznaczyć.

Było już dużo wątków na forum.

Będziesz Musiał Wyprzedzać