Skocz do zawartości

podejrzanie duże spalanie E38 4.0 automat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Siódemeczkę kupiłem niedawno. Jak to z nowym nabytkiem bywa ciągle coś wyłazi.

W tej chwili próbuję coś zrobić ze spalaniem. Codzienne dojazdy do pracy pożerają średnio 26 litrów / 100km. Na trasie jest ok, 9.8-12 litrów.

Co zrobiłem do tej pory:

- przepływomierz, stary był uszkodzony, wymieniłem na nowy oryginał boscha (bolało)

- opony, stare były wyząbkowane (bolało jeszcze bardziej, pirelli pzero rosso 18 cali)

Brakuje mi pomysłów na co naprowadzić mechanika (nie zna się za bardzo na BMW). Będę wdzięczny za podpowiedzi :)

Opublikowano
a podpinałes pod komputer ,,,, trzeba sprawdzic czy sa jakies bledy ,,, moze sondy sa niesprawne
Opublikowano
komputer dopiero idzie z allegro (ciężko o taki na rs232), mechanik u którego obecnie stoi auto nie zna się za bardzo na diagnostyce komputerowej :/
Opublikowano

Miałem podobny problem

Samochod duzo mi palil 23 , 24 po mieście. Okazało sie , ze pierwsza sonda stoi. Wiec musialem kupic sonde (boscha) spalanie spadlo na 18.

Opublikowano

brazyl: kupiłem, na dniach ma przyjść, w święta będzie chwila, podepnę się i zobaczę co w trawie piszczy

ville88: ile kosztowała cię cała przyjemność? Autko mi właśnie stoi w warsztacie z wymianą simeringu na łączeniu skrzyni i silnika (8 stówek zostawię), nie wiem czy w tym miesiącu udźwignę jeszcze jedną drogą naprawę.