Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak raz się skrzywią tarcze to materiał z którego są wykonane jest już rozhartowany. Dlatego po przetoczeniu tak szybko się ponownie wichrują. Należało by z głową używać hamulców,tylko kto będzie jeździł BMW jak emeryt :mrgreen:

Znam taryfiarza z e39,pytam go kiedyś jak tam sprawa z tarczami czy się nie krzywią a on na to że kupił nowe 4l. temu jakieś najtańsze i do tej pory wszystko gra,ponad 100tkm. :D a tak w ogóle to BMW 530d. sprowadził mu syn i miał być na handel bo sam chciał W210.

Teraz nie żałuje że zostawił BMW bo to praktycznie bezawaryjne auto i mało w niego dokłada.

Mam też sąsiada z Mercedesem CLK, chłopak 23l. jak startuje z pod domu z nogą w podlodze ale po 50m musi ostro hamować bo jest ostry zakręt ,jak pada to na środku tego zakrętu jest wielka kałuża, gdy jedzie do domu to z ulicy mając rozgrzane hamulce wjeżdża prosto w tą kałużę i jak podjeżdża pod dom to aż para bucha z kół.

Pytał mnie kiedyś czy w BMW też są takie dziadowskie hamulce jak w mercedesie bo on w ciągu roku wymienił dwa komplety tarcz,odparłem że nie :mrgreen: ale dobrze by było żeby zrobił odwodnienie na zakręcie. :mrgreen: