Skocz do zawartości

Problem brak mocy 39 520d Czyjnik ruchu iglicy przerwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam dziś byłem na komputerze bosch u dobrego mechanika który zajmuje sie elektroniką , mianowicie brakiem mocy objawia sie błąd czujnik ruchu iglicy przerwa .

wiem ze to jest 1 wtrysk . ale czy zepsuty jest sam czujnik czy wtryskiwacz sterujący czy gdzieś coś nie łączy auto na zimnym silniku rwie jak szalone gdy podjade pare 4 zamula się do 2 tyś obrotow i nie chce przyspieszać. mogę to sam naprawić? coś sprawdzić czy nie bardzo z góry dzięki pozdro.

Obejrzyj Moje BMW

www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=191208

Opublikowano
troche kolegi nie rozumiem. Byl kolga u dobrego mechanika. Wiec, czemu koledze nie wyjasnil co to takiego!! jesli mierzyc na moj rozum to czujnik ruchu odnosi sie do czujnika... jak wtryskiwacz pada to albo leje albo wogole nie podaje paliwa. To zachowanie powinien mechanik doslownie zobaczyc na komputerze. U mnie jak padl wstryskiwacz sterujacy i po podlaczeniu do kompa bylo widac ile kazdy z wtryskiwaczy podaje paliwa i czy sie miesci w normie :) to chyba proste... pozdrawiam
Opublikowano

no tez nie wiem czemu tego nie sprawdził dla mojej bemki tylko brakuje mocy czasami sie odtyka i jest ok na 4 i 5 biegu nie ciągnie

a to jest ten czujnik co idzie z tyłu korektora ??

'

ktoś moze wie gdzie go szukać ? moze tylko kabelek uszkodzony ?

Obejrzyj Moje BMW

www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=191208