Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z moja e87 1,6i 2006rok przebieg 65000, auto pali około 14 na 100 przy w miarę spokojnej jeździe, auto nie ma mocy tzn. jeździ ale jakby miał z 50KM, podczas postoju przy zapalonym silniku jakby co jakiś czas się dławił, a na postoju dając gazu tak na około 1100 obrotów jakby przerywał. Podobno jest to czujnik temperatury, ale błędów nie ma, był podłączony pod komputer taki uniwersalny ale błędów brak. Proszę o pomoc bo przy tej cenie Pb szybko zbankrutuje.
Opublikowano

komputer

tylko komputer

w ogole zastanawiam sie czy predzej nie zbankrutujesz zadając takie pytania

bo spalanie to najbardziej wina przepływki, sondy, czujnika temperatury, szczelności, świec czy cewek

to chcesz wymienić?

ja wolałbym za 40 50 zł poznać opinie sterownika auta na komputerze

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

widzisz nie samymi błędami sie stwierdza usterkę jeżeli komputer "widzi" temperaturę płynu -20 stopni to chodzi cały czas na ssaniu i błędu nie będzie.

Sprawdz wartości sondy lambda przed katalizatorem, przepływomierz, wspomniany czujnik temperatury cieczy, powietrza zasysanego, świece, czy po otwarciu korka oleju zmienia sie praca silnika.