Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. koledzy czy w sklepach można dostać jakieś zamienniki przewodów hydraulicznych do nivo? konkretnie chodzi o przewody które są przy regulatorze wysokości nad tylną osią. one są częściowo gumowe, częściowo metalowe. patrzyłem w necie ale nie znalazłem.
Opublikowano
Nie można, tylko oryginał w ASO, nie są takie drogie około 160 PLN za sztukę. Ostatnio był temat, ktoś pytał.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
nie potrzebnie temat zakładałem. pojechałem do gościa co przewody hydrauliczne dorabia i mi zrobi nowe za 80zl. musiałem tylko kupić te śrubki co się zakłada na przewody metalowe (u gazowników można je dostać) resztę koleś dobrał. całkowity koszt to 93zl za 2 sztuki.
Opublikowano
Koledzy a czy któryś wie jak się odpowietrza układ nivo? na zaworze od regulowania wysokości jest odpowietrznik.a dalej gruszki i amorki. czy je też trzeba odpowietrzać?
Opublikowano
widze ze nie wie nikt jak to sie robi. udało sie przewody sa powymieniane i wszystko dziala jak powinno a nawet lepiej. odpowietrzylem w ten sposób ze zdjolem kola i podparłem wachacze tak aby złożyc amorki ile się da. potem odkręciłem przewody które doprowadzają płyn do amorków i odpaliłem na chwile auto. jak płyn poleciał wszystko poskładałem i cacy. teraz mam pytanie z innej beczki. widziałem betke która miala regulacje wysokosci zawieszenia reczna koło lewarka od biegów. czy nivo w takim aucie tez jest zrobione w ten sam sposób jak normalnie? tzn. taki sam zawór regulacyjny i tylko dołozony jest mechanizm do regulacji? czy jakos inaczej jest to zrobione? chciałbym tez u siebie cos takiego zrobic. moze któryś z kolegów ma albo mial cos takiego i wie jak to jest zrobione.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pisz do ludzi mających elementy do NIVO.

Ceny zaworów od 100zł w górę. Sam kilka dni temu kupiłem zawór bo puszczał płyn.