Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanko a nawet kilka

1) jakie kupic bmw e36 (jaki silnik)z rocznika od 91-94 by dobrze wspolpracowal z instalacja gazowa??slyszalem nie raz o niezbyt dobrych opiniach o bmw w ktorych sa instalaje gazowe.

2) Jaka instalacja najlepiej zakladac by pozniej nie bylo problemow z autem (czy faktem jest to ze jak zalozysz instalacje za 2000 a gazownik faktycznie bedziew sie znal na swojej robocie to bedzie wszytsko okej ???)

3) gdzie najlepiej w szczecinie lub w okolicy zalozyc gaz do bmw

Pozdra all

Opublikowano
Witam

1) jakie kupic bmw e36 (jaki silnik)z rocznika od 91-94 by dobrze wspolpracowal z instalacja gazowa??slyszalem nie raz o niezbyt dobrych opiniach o bmw w ktorych sa instalaje gazowe.

2) Jaka instalacja najlepiej zakladac by pozniej nie bylo problemow z autem (czy faktem jest to ze jak zalozysz instalacje za 2000 a gazownik faktycznie bedziew sie znal na swojej robocie to bedzie wszytsko okej ???)

3) gdzie najlepiej w szczecinie lub w okolicy zalozyc gaz do bmw

Pozdra all

Jeżeli chodzi o pkt. 1 i 2

http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf

ps. zawsze to chciałem wkleić :mrgreen:

w jednym miejscu powinno być piiiiiiiiii :wink:.

Odpowiedzi na pkt. 3 nie znam :cry:.

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Jeżeli chodzi o pkt. 1 i 2

http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf

ps. zawsze to chciałem wkleić :mrgreen:

w jednym miejscu powinno być piiiiiiiiii :wink:.

Odpowiedzi na pkt. 3 nie znam :cry:.

jak by co, to nie mój głos :D

ano fakt, troszku brzydkie słowo :mrgreen:

mam nadzieje ze nie dostane za to : "Ostrzeżenia : 1" :D

pzdr

Be eM Wu
Opublikowano
Witam

Pozdra all

Witaj. Co do wyboru silnika ,to doradze tak jeśli i tak chcesz założyć instalacje gazową to kup jak największy np 320 ,323,325 w każdym razie napewno weź silnik R6.

Co do instalacji niektórzy zakładają zwykła instalacje i wszystko jest ok ,ale to jest mniejszość .Wiekszość z tych którzy mają założone instalacje 2 generacji mówi ze jeśli mieli by jeszcze raz zakładać to wybraliby instalacje sekwencyjną (koszt od 3500zł silnik 4 cyl. do 4500zł silnik 6 cyl. np :firmy KME )

Ps.Z instalacją gazowa sekwencyjną napewno będziesz miał o wiele mniej problemów w codziennej eksploatacji. :cool2:

Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.

Mój mały czarny Diabełek 323Ti compact

Opublikowano

Napewno z silnikiem 2.0 albo wiekszym! to musi byc konecznie R6!

Pojezdzisz to zobaczysz! Autko wcale nie takie lekkkie a silniki 1.6 to pomyłka 18is mogło by byc ale to tylko cztery cylindry!

z insatlka IIgeneracji to jak ci sie trafi jak silnik igła i dobry gazownik bedzie spoko bedzie ci palic 2-3 litry wiecej gazu jak benzyny!

ale przed zakładaniem jej upewnij sie ze silnik jest ok! od tego traeba zaczac! sekwencja drogi interes ale jesli duzo sie jezdzi to sie zwróci. Gaz napewno stanieje na wiosne a benzyna jak zawsze pójdzie do góry a to ze taka tanaia teraz jest to chwilowe tylko!

co do desla to BMW wcale nie sa takie ekonomiczne! Osobiscie wole benzyne+LPG!

Mam teraz troche probklemów z gazem ale to wina czegos z silnikiem! chyba cewki padniete.