Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanko jak zwykle jak w tym modelu mam problem z odpaleniem problem objawia się po nocy i raczej przy niskim stanie paliwa ale nie koniecznie. Problem występuje co jakiś czas próba na Plaka idzie od strzała.

Powymieniałem czujniki i regulator na pompie CR niestety problem nie ustał obstawiam na pompę podprogową albo tą w baku. Moje pytanko ile macie Panowie w IPNIE albo Disie na przekręconym zapłonie wskazania pre-supply pump u mnie skacze ok 2 bary po sekundzie zero potem 2 bary i tak w kółko. Proszę sprawdźcie jak możecie już przeczytałem cały internet i nic ... :( ps. błąd w disie niskie ciśnienie przy starcie silnika acha i jak kręcę to dobija max do 50barów i nie odpala wiadomo ale jak się odpala to wskazania przekraczają 80 barów i pali

Opublikowano
Kurde spoko już sobie odpowiedziałem na 1 pytanie te ciśnienie ma tak skakać 2.1 i zero Sprawdzałem u kumpla z identycznym silnikiem. Sprawdziłem nanometrem w obiegu jakie jest ciśnienie na pompce (w baku) i wskazuje na zapłonie 0.2 bara niecałe a powinno mieć ok 0.5 z tym że jak już zapali to po chwili łapie te 0.4 około hmmm nic jutro zakupie nowy wkład co o tym sądzicie pozdrawiam i dzięki za odp