Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie nie mogłem znaleźć na forum info na temat kosztów rejestracji pojazdu BMW E39 523i znalayem na allegro ofertę takiej Buni w Olsztynie, tylko jest do rejestracji autko oglądałem i jest śliczne prawie się zakochałem ale nie wiem czy mi kaski wystarczy więc proszę o info na temat kosztów rejestracji i ewentualnie jak je można zmniejszyć (nigdy tego nie robiłem) daje linka do samochodu plz o szybką odpowiedź http://allegro.pl/show_item.php?item=2191837609 z góry dziękuję Marecki

Proszę zapoznaj się z tym tematem viewtopic.php?f=73&t=117891

Opublikowano

Opłaty będą oscylowały chyba coś w okolicach 3-3,5 tys bo to jest pojemność powyżej 2.0 i wskakujesz na ponad 18% akcyzy.

Potrzebujesz pewnie dokładnej kwoty, dlatego lepiej poczekaj na innych jak się wypowiedzą.

A co do autka nie jest wychuchane przez handlarza z zewnątrz co można samemu u lakiernika zrobić na porządnie na dobrych podkładach, a nie jak większość handlarzy robi lakierowanie roczne a potem wszystko odpada. Warto zwrócić uwagę na kiere pedały fotel kierowcy, że jest w bdb stanie a przebieg prawie 300tys :) Większość aut w takim stanie na allegro ma już 150tys :D (takie małe OT ale musiałem)

Opublikowano
można zaniżyć wartość ale to musi zrobić rzeczoznawca. koszt u mnie 300zł i może zaniżyć o 40% akcyza wynosi powyżej 2,0l 18,6% jak chcesz to możesz dryndnąć tel. 798896325
Opublikowano
no dobrze widzieć dzięki byłem z tym autkiem na stacji diagnostycznej koleś do tego ma pełną książkę serwisową..... nie jest handlarzem kupił je od cioci z tego co mówi sam ma passata b5 powiedział że odda za 10500( te BMW ) albo będzie sam nim jeździł opłaca się ? Powiedział że w aucie wymienił klocki hamulcowe i LCM heh miałem z tym problem a tu jest rzekomo 2 a oryginał miał w schowku.
Opublikowano

Czy się opłaca? Myślę, że jeśli silnik zdrowy i skrzynia działa poprawnie, bity nie był i zawieszenie (które jest bardzo drogie) jest w porządku to warto brać. Za 1200 myślę, że blachę się doprowadzi do normalnego stanu i będzie ok. Ale gorzej jeśli wyjdzie więcej niedoskonałości. Bo za taką cenę ten rocznik można znaleźć w przyzwoitym stanie.

Niepokoi mnie trochę rdza która jest na aucie w wielu miejscach, nawet tych nie przetartych. Oby to nie był egzemplarz z niskim przebiegiem, ale zaniedbany pod względem mechanicznym. Bo poobijany to on jest :D

Gnije też klapa wokół zamka i lewy tylny błotnik. Reszty nie widać bądź nie ma. W okolicach visco wydaje mi się ze jest obryzgane płynem chłodniczym. Autko po prostu trzeba sprawdzić i ocenić czy się opłaca i NIE NAPALAĆ SIĘ

Opublikowano
Kompresję sprawdzałeś też? Bo to ważne. Zawiecha myślę, że sprawdzona. Przód to wiadomo, że kamienie itd. I jak ktoś nie dbał aby to potraktować przynajmniej zaprawką to po x latach użytkowania tak będzie to wyglądało. Oby nie było innych problemów to doprowadzenie lakieru do ładnego stanu to najmniejszy problem.