Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!!!

Od niedawna jestem posiadaczem BMW E46 320. Ostatnio nalałem przypadkiem złego oleju napędowego był żółty to chyba BIO i przy dodaniu gazu wcale nie chciał wchodzić w obroty. Dopiero po rozgrzaniu trochę się poprawiło. I jeszcze do tego strasznie kopci na biało.

Powiedzcie czy ten żły olej napędowy może być przyczyną??

Czekam na sugestie i z góry dziekuje za odpowiedzi.

Opublikowano
Najlepiej to zatanakuj jakiegos dobrego paliwa. I moze filtr paliwa wymien. Z reszta niech sie inni wypowiedza:)
Opublikowano

Tylko raz na jakiś czas dodaje gazu tak to pali bez zarzutów.

Filtr paliwa wymieniłem.

Byłem dziś zatankować i po wyjechaniu z CPN-u przez jakies pół kilometra było dobrze a pózniej znowu to samo.

Opublikowano
Moj kopci na bialo przy dluzszym kreceniu, i golnie ciezko odpala. Bo mam zle ustawiony paczatek wtrysku, bo mialem wyciagana pompe wtryskowa. Podepnij pod kompa i zobacz moze cos Ci pokaze.
Opublikowano
Zapomniałem jeszcze dodać gdy go odpale to złapie jakieś 1200 obr. a gdy sie rozgrzewa to czym cieplejszy silik tym wiekszych obrotów łapie i nadal kopci..
Opublikowano
Na dodatek ubywa mi płyn chłodniczy. I do tego ciężko odpala na zimnym silniku trzeba dodać gazu i trzymac przez chwile na obrotach bo gaśnie...
Opublikowano
jak Ci ubywa plyn too hmmm.. chlodniczka spalin, uszczelka pod glowica. Poczytaj inne posty to napewno znajdziesz odpowiedz.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

W końcu znalazłem co boli moją Bunię ;) Podpiąłem pod kompa i okazało się że mam pompę do regeneracji...

Po regeneracji jezdzi lepiej niż wcześniej:):):)