Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak jak napisalem mam problem ze spasowaniem skrzyni, z walem jestem w trakcie swap'a i akurat zajalem sie walem wszystko na dlugosc pasuje tyle ze mam skrzynie od e34 a wal zostal od e30, i teraz na skrzyni jest innej wielkosci " krzyzak " niz ten co jest na wale;/. ale dlugo sie nie zastanawiajac ze skrzyni z m20 wyjalem ten krzyzak i chcialem zmienic... tyle ze tam sa inne frezy ;O no i tutaj stanalem bo nie wiem co mam zrobic.

CZy sa do kupienia gumy jakies przejsciowki? ( te co sa miedzy skrzynia a walem?)

z gory dzieki za pomoc

Opublikowano
no tak mozna kupic wał od e34 zeby spasowac do skrzyni tylko co z tylem walu ( strona idaca do mostu) czy bedzie miala takie samo mocowanie i czy na dlugosc mi wyda;/
Opublikowano
Najlepiej jak byś najpierw pomierzył długość, lepiej jak będzie za krótki 2-3 cm wtedy na wieloklinie go wysuniesz o tyle, mocowanie do dyfra masz na krzyżak czy kółko ?
tel. 514.99.46.99
Opublikowano

jak najbardziej sie zgadzam z tym tyle ze one sa za dlugie ;/ a z diesla tez nie podejdzie bo jest odwrotne mocowanie, bo na wale e30 jest wieloklin na czesci tylniej walu a na wale od diesla ktory tylko tam podchodzi bo o wale od e34 to mozna zapomniej z tego co juz wiem to wiloklin jest na przedniej czesci walu i nie da sie ich zlaczyc chyba ze rozbijac mocowania i przekalad strony, tyle ze pozniej on nie bedzie wywazony i beda mogly byc bicia- choc nie musi ich byc...

zastanawaialem sie moze ten krzyzak od m20 ( mniejszy - pasujacy do walu) przetocze gdzies na frez taki jaki ma ten duzy krzyzak od m50 ... tylko nie wiem czy to wyjdzie bo scianki beda chyba za cienkie ;//

Opublikowano

Nic nie będzie biło, wkładają znajomi i m54 i m60 m62 m20 m50 s50 e36/e30 i wszystko gra, lepiej krótki wał i go wysunąć.

przednia część wału od 2,5TDS od czoła flanszy do czoła wielowypustu to 580mm, zmierz najpierw, a ja zobaczę jakie wały mam, coś się wymyśli.

tel. 514.99.46.99