Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam jestem nowym członkiem tego forum i pierwszy raz mam stycznosc z bmw .Kupilem Bmw e 87 z 2005 roku 120 163 km.Bmka stała rok w garażu i został skradziony silnik razem ze skrzynią :(Obecnie jest montowany silnik z 2008 roku ze 118 d o mocy 143 km km i z wersii 118d(Oznaczenie ma chyba N47 na wtrysku common rail)

W obecnej chwili nie pasuje mi dzwignia zmiany biegów która łaczy sie z skrzynia jest za krótka:(((skrzynia manualna

Poszukuje osoby która sie dobrze zna na bmw serii 1 dieslach i pomoze mi w doborze czesci.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i proszę o pomoc:))

Łukasz

Edytowane przez Rogalik-R1
Opublikowano
Witam jestem nowym członkiem tego forum i pierwszy raz mam stycznosc z bmw .Kupilem Bmw e 87 z 2005 roku o mocy 120 km.

Bmka stała rok w garażu i został skradziony silnik razem ze skrzynią :(Obecnie jest montowany silnik z 2008 roku ze 118 d o mocy 143 km ale tego dokladnie nie wiem jakiej jest mocy wiem ze jest z tego roku i z wersii 118d

W obecnej chwili nie pasuje mi dzwignia zmiany biegów która łaczy sie z skrzynia jest za krótka:(((skrzynia manualna

Poszukuje osoby która sie dobrze zna na bmw serii 1 dieslach i pomoze mi w doborze czesci.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i proszę o pomoc:))

Łukasz

witaj! współczucia odnośnie kradzieży...

jest taki świeży temat dotyczący silników na forum 1 i tam znajdziesz też informację, że można zmieniać silnik TYLKO na identyczny, jeżeli nie chcesz się bawić w zmianę licznych części osprzętu. w Twoim przypadku oznacza to, że montujesz nie ten silnik... niech więcej napiszą fachowcy :)

Opublikowano

Witam:) Wiem ze to jest inny silnik ale juz go mam wiec spróbuje go zamontowac :) tamten był 120 d 163 km z 2005 roku a ten mam 143 km z 2008 roku z 118 d. Oczywiscie silnik 143 km jest ze skrzynią oraz całym osprzętem:)

I dlatego szukam pomocy fachowców .)Na poczatek jest za krótka dzwignia zmiany biegów oraz nie wiem czy bedzie pasowal wal i tylny most?

Dzieki i pozdrawiam

Panowie kto cos wie bardzo proszę o pomocne informacje .dzieki

Opublikowano

Niestety wiele Ci nie pomogę. Zwróć uwagę, że montujesz silnik po lifcie do auta sprzed liftu. Sporo zmieniono w tych autach przy okazji liftu i możesz mieć równie dużo problemów. Obawiam się że temat przerasta możliwości nie tylko forum, ale i większości mechaników.

Jestem jednak bardzo zainteresowany takimi modami. Koniecznie napisz na forum czy Ci się ta operacja udała i opisz szczegóły.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano
Silnik i skrzynia juz zamontowana .Dzis przychodzi wal i bedzie kompletny naped:))A ja zmykam do ASO po spinki ,kołki i reszte plasticzków:)))