Skocz do zawartości

co ile wymiana oleju w e90??? Castrol EDGE Professional LL04

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem nowym członkiem forum oraz od paru dni posiadaczem bmw e90 320d (120kw) z 2005r.

Jako nowy wlasciciel autka chciałem wymienić olej silnikowy oraz filtry powietrza. paliwa i pyłkowy.

Udawszy sie do serwisu Boscha mechanik zalał mi silnik olejem Castrol EDGE Professional LL04 BMW 5W-30.

I oto moje pytanie jako laika samochodowego... jak mam zrobic przebieg na tym oleju? jak długo (ile km) moge na nim przejechac???

Ów mechanik stwierdził że 30000tys km... jednak wolałem zaciagnać info u samych wlascicieli... dlatego moje pytanie:P

Wiem, wiem ze jest wile postów na taki temat... ale w zadnym nie ma dokładnej odpowiedzi. Czy ten olej jest dobry do takich przebiegów???

Jak to jest naprawde.....

dziekuje za odpowiedzi i prosze o wyrozumialosć jako nowego posiadacza Bmw.

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
prosze o jakies porady... odpowiedzi dotyczace mojego pytania
Opublikowano
  • Autor
wiec po co zalewac silnik tym olejem??? skoro lepiej co 15 tys wiec po co przeplacac za olej?
Opublikowano
  • Autor
czylli tak jak myslałem... opinie sa podzielone:( sam juz nie wiem co robic.....
Opublikowano
  • Autor
rozumiem..... mam jeszce pytanie.... co ile wymieniacie filtr paliwa, powietrza oraz pyłkowy??? przy kazdej zmianie oleju???
Opublikowano
rozumiem..... mam jeszce pytanie.... co ile wymieniacie filtr paliwa, powietrza oraz pyłkowy??? przy kazdej zmianie oleju???

pylkowy, jak zacznie smierdzic :D

powietrza, nie powiem ja swojego wymienilem oddrazu jak kupilem. Co jakies 50-60tkm :-)

Paliwa wymienialem zawsze przy co drugiej wymianie oleju. Do tego jeszcze od odmy :-)

Tak ja robie przy E91,E60 LCI,E87 LCI i mojego E90. Bo wszystko w rodzinie jest :-)

Opublikowano
  • Autor
odmy? tzn co masz na mysli? tam jest jakis filtr?