Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem nowy na forum , w najbliższym czasie zamierzam zakupić bawarke , interesuje mnie tylko wersja coupe , zastanawiam się nad e30 z silnikiem 1.8is lub 2.5 oraz e36 1.8is, 2.0 oraz 2.5 bez vanosa . Dodam że jestem początkującym kierowcą i nie będę jeździł samochodem w dalekie trasy. Samochód ma służyć do poruszania się po mieście i pośmigania w weekendy po torze.Oczytałem się bardzo dużo o tych samochodach lecz każdy pisze co innego.
Opublikowano
Witam w klubie Dave444 też poszukuje BMW lecz e36 powyżej 2.5. Natomiast ciekawi mnie jedna kwestia dotycząca Vanos'a? Na jakich warunkach brać taką sztukę powyżej ^95r. w tym litrażu z tym Vanos'em bądź bez w rocznikach niższych? Skoro po 95 silniki M50 były aluminiowe, przed M52 żeliwo. Zasugeruje tutaj jedną wzmiankę na takie auto mam 15tyś. i tylko te preferuje zakupić.:) Więc koszty eksploatacji nie mają dla mnie większego znaczenia.