Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Dokładnie tak jak mówią dziqsek oraz tommy80 testy przeprowadzone w bezpiecznych warunkach.

Program jest lekki tzn ciut ponad 350 KM i 499 Nm.

Co cichu liczyłem na min 360 KM, ale wyszło co wyszło. Jeżeli chodzi o Nm to tutaj z kolei liczyłem, że wyjdzie max 480 a wyszło ciut więcej.

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

350 koni to spoko, wydaje mi się, że rozsądnym maskimum jest te 130 km/litr.

44 koni wiecej , ale aż 100 nm +...

Bo jednak standardowe 400 NM nie zachwyca jak na 3,0 biturbo 306 HP...Skoro ledwie 2,0 245 HP ma 350 NM.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

czarna mamba byłem w MR Motors na Mineralnej w Warszawie.

Autko zrobiło się szybsze, ale widząc Twój podpis i tak jest wolne :)

Nie chciałem wykresu papierowego tylko poprosiłem Witka żeby mi wysłał na maila i niestety nie mogę się teraz go doprosić...

Jedyne foto co mam :?

http://s6.ifotos.pl/img/335i-hamo_reharxr.jpg

niektórzy to już nawet grubo ponad 280.... :( - ja jeszcze musze na to poczekać....

jedziemy oczywiście do niemiec na autostradę :) - tak jak tommy80 napisał:)

no i w miejscu gdzie osiągamy takie prędkośći to rekord o jakim słyszałem że padł to...

... 369 km/h (mówimy o samochodzie a nie o motorze z turbo :) ) więc nasze 250-300 to nic :)

Mam wrażenie, że licznik zatrzymał się na na tych 280 km/h a strzałka na obrotomierzu powoli, ale cały czas szła do przodu :)

369 km/h ciekawe czym tak leciał? Faktycznie te nasze vmaxy to przy tym lipa! :)

Opublikowano

Nie ma co przesadzać, lepiej sobie dawkować moc...ja np jestem zadowolony, że nie kupiłem rok temu 335i, bo miałbym taki problem jak Wy (co kupić w nie absurdalnych pieniądzach szybszego i równie dobrego jakościowego) :D , a tak 328i F30 jest dla mnie idealnym autem.

Jeżeli np zrobisz 335i na 4xx koni to co później kupisz ?

11s na 1/4 to czas na poziomie Ferrari Enzo ( 660 HP / 1300 kg), więc możliwy do pobicia tylko przez absurdalnie stuningowane monstra.

Opublikowano

Ee nie, moja bumka seria

A Info z podpisu to Lotusem - poznan i rozeta wolnossakiem, a cwiara gdy mialem w nim turbo ( wszystko seria opony itp tez tylko mocy nieco wiecej) ale wazyl 780kg ;)

Ps a 360km/h to wynik prosiaka turbo 800hp

Obecnie z bmw jestem bardzo zadowolony

Opublikowano

@czarna mamba a jakie bmw posiadasz:)

1.55 na poznaniu to dobry czas, ja swoim 335i osiągnąłem 2 minutki równe, zawiodły moje umiejętności, wychylające się "sportowe" zawieszenie opony nie najlepsze i sine tarcze hamulcowe :)

Teraz jadę 29.04, i licze że uda mi się zejść poniżej 2 min.

Opublikowano

Racja Racja :) to rob ladne zdjecia i zakladaj galerie, im wiecej 335i tym lepiej, mógłbyś się jeszcze na naszych mini zlotach pojawić :)

@vystelior - powiem Ci że chip kompletnie zmienia autko, już nie mogę się doczekać 9 maja :d (wtedy ja robie...) mam nadzieje że przez jakiś czas przestane przeglądać moto allegro w poszukiwaniu alternatywny dla 335i bo już powoli coś mi odbija i interesują mnie takie autka jak corvette c6..... :|

Opublikowano
Przeciez to strata kasy, podatek dochodowy trzeba oddac a 20% boli . Piekne autko, z ciekawosci zmieniasz marke ?

Strata? czy ja wiem... Ja wykombinowałem to sobie tak... Wykupuje auto za kwotę pozostałą do spłaty t.j. 26000zł brutto wprowadzam je do firmy jako towar następnie sprzedaję za uzgodnioną z kupującym kwotę poprzez pełną fakturę VAT 23%. Na różnicę pomiędzy tymi kwotami w danym miesiącu muszę zorganizować sobie większe koszty t.j. towar, pierwsza wpłata do leasingu itp...

Rozważałem trzymanie samochodu do grudnia 2012 - koniec leasingu, później następne pół roku aby sprzedać auto jako VAT zwolniony ale nie chce mi się nim jeździć przez kolejny rok... mimo że z autem nie mam żadnych problemów to już mi się znudziło.

Z tego co wiem to po wykupie z leasingu trzeba autko posiadać minimum 6 miesięcy aby sprzedać je ze stawką VAT zwolniony...

335i

masz śliczne auto, gdybyś myślał o sprzedaży to daj znać na priv... ;)

Opublikowano

Pieknie :cool2:

Szkoda, że ciebie na torze w Poznaniu nie będzie 29.04 bo bym sobie pooglądał (auto, jazdę i czasy) :twisted: :wink:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

335i

masz śliczne auto, gdybyś myślał o sprzedaży to daj znać na priv... ;)

Dzięki arnold :) Po chipie czuje się jak bym miał nowe auto, więc od nowa ciesze się że go posiadam :)

Jeżeli jednak będę musiał sprzedać to dam info najpierw info na forum - na pewno nie będzie to w tym roku.

Póki co to nawet funduszy nie mam na nic fajniejszego, więc nie ma się nad czym zastanawiać ;)

Autko git, a skóry na żywo wyglądają rewelacyjnie, idealnie wręcz komponują się z czarnym kolorem nadwozia

Dzięki, dzięki :cool2:

Pieknie

Szkoda, że ciebie na torze w Poznaniu nie będzie 29.04 bo bym sobie pooglądał (auto, jazdę i czasy)

Szkoda, ale wygrała majówka, w tym czasie będę w Chałupach ;)

Jeżeli swoje auto "odpimpujesz" to brać za przykład będzie można tylko Twoje :cool2:

Jazda i moje czasy po torze na pewno byłby by słabe. Nigdy nie jeździłem po torze.

To by było pewnie jak w tym powiedzeniu: Co z tego, że silnik gwizda jak kierowca pii... :)

Na gokartach jakoś nie boje się ze mnie obróci, że otrę się o bandę, albo w nią wjadę :mrgreen: - a tutaj było by mi szkoda ;)

Opublikowano
...

Szkoda, że ciebie na torze w Poznaniu nie będzie 29.04 bo bym sobie pooglądał (auto, jazdę i czasy)

...

Jazda i moje czasy po torze na pewno byłby by słabe. Nigdy nie jeździłem po torze.

To by było pewnie jak w tym powiedzeniu: Co z tego, że silnik gwizda jak kierowca pii... :)

Na gokartach jakoś nie boje się ze mnie obróci, że otrę się o bandę, albo w nią wjadę :mrgreen: - a tutaj było by mi szkoda ;)

Właśnie dlatego byłoby fajnie jakbyś był bo ja byłem raz tylko na torze w Poznaniu w zeszłym roku i raz na mokrym w Kielcach e90 dwa lata temu.

wujekwadus, też jedzie, i pisał mi że podobne jak ja ma doświadczenia albo lepsze

także wydaje mi się że byłbyś conajmniej tak dobry jak wujekwadus a napewno nie gorszy odemnie :cool2:

a byłaby fajna rywalizacja czasowa :8)

Co do obawy o auto w Poznaniu to wiadomo że można przesadzić i się rozbić :evil:

ale w porównaniu np. do toru w Kielcach pasy zieleni są na tyle duże a tor na tyle szeroki że po pierwszym kółku obawy znikają :cool2:

Opublikowano

Niestety nie udało mi się namówić użytkownika 335i na wyjazd na tor poznań :( probowałem, ale może następnym razem... a może w lipcu na nurburgring? :)

Każdy z nas ma kiepskie umiejętności na torze - nie ma co się oszukiwać :) liczy się dobra zabawa i atmosfera :cool2: :cool2: czasy i rekordy... no może kiedyś... :)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

klagosz trochę mnie uspokoiłeś mi szerokimi poboczami ;)

Chłopaki nie mówię NIE takim wyjazdom więc może następnym razem termin podpasuje i się wybiorę :)

Zabawa na pewno fajna :D

Mam w końcu wykresik:

http://s6.ifotos.pl/img/wykres-33_rerhrha.jpg

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

No ciekawe... zobaczymy jak wyjdzie u Ciebie, ale musi wyjść podobnie, bo auta jeździły tak samo.

Ale co tam kreski... najważniejsze - różnica w porównaniu do serii jest i to się liczy :twisted:

Nie żałuj... zobacz jaka pogoda za oknem :duh:

Opublikowano

Powiedzcie mi gdzie się kupuje tego g-techa ? Jestem ciekaw jakie osiągi realnie ma E90 328i :)...

Aha i mam pytanie czy Wy odczuwacie różnice w osiągach na benzynach 95 vs 98 ?

Opublikowano

google: 'gtech price' no i pierwszy link, chyba $199 kosztuje :)

ale ja nie kupuje tylko pożyczę od kumpla jak jeszcze ma a jak nie to będe musiał kogoś znaleźć z tym cudem.

Nigdy nie tankowałem 95... ale podejrzewam że dużej różnicy nie ma.