Skocz do zawartości

Pomocy! Mechanik potrzebny Warszawa!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie mam dosyć poważny (tak mi się zdaje) problem z wyciekiem oleju.

Leci mi od strony kierowcy i nie mam pewności czy to spod pokrywy czy skądś indziej.

Znajomy mechanik stwierdził, że może to być:

- wyciek spod pokrywy zaworów, wtedy problem nie jest tak poważny..

lub

- np. z łączenia silnika i skrzyni...

I tu powstaje problem, bo jeśli okaże się że jest to z łączenia jego wycena była na poziomie 2 tyś.

Niestety nie jestem w stanie podjąć takiej naprawy u niego ale liczę się również z jego niedoświadczeniem przy naprawach BMW ponieważ nigdy nie naprawiał żadnego. Powiedział że w takim wypadku będzie trzeba wyciągnąć cały motor i dlatego naprawa może być tak kosztowna.

Dodam, że posiadam e32 730i V8 w automacie.

Zwracam się do Was z pytaniem czy może macie kontakt do jakiegoś fachowca od BMW w Warszawie który mógłby na to spojrzeć swoim okiem i określić konkretny stan problemu nie opierając sie na domysłach?

Z góry dzieki i pozdrawiam

Opublikowano
kolego jesli leci w lączenia silnika ze skrzynia to jest problem. ale nie trzeba silnika wyciągac. trzeba skrzynie wysiągnąć a nie silnik. to jest o wiele prostrza operacja. odpinasz wał od skrzyni, potem rozpinasz oprzyżadowanie skrzyni, odrecasz i wyciągasz. trzeba silnik podeprzec przed odkreceniem mocawania z poduszkami od podłogi na którym wisi skrzynia zeby nie opadł za bardzo. jak poodkecasz skrzynie i ja wyjnmiesz to sciagasz wszystko od strony silnika. jak zdejmiesz to wszystko to bedzie widac simering na wale korbowym. wymieniasz go i cacy. gożej jak ze skrzyni leci. bo też jest taka możliwosc (ale z tym to do znawców skrzyń). a najlepsza rada to taka zeby obejżec dokladnie wszystko pewnie bedzie widac gdzie jest mokre jeśli nie to umyć albo dobrze powycierać silnik i samo łaczenie silnika ze skrzynią, pojeżdzic trzoche potem obejżec wszystko i powinno byc widac z kąd leci.
Opublikowano
Adam Kunc BMW Classic Service w Raszynie, taka operacja powinna zamknąć się w 1 tyś PLN, wraz z uszczelnieniem simmeringów skrzyni, bo chyba nie chcesz jeszcze raz tam zaglądać. Przy okazji można by wymienić sprzęgło jeżeli się kończy, bo to jedna robota.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
  • Autor

dzięki za info.

pozdrawiam