Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie jak najszybciej i najskuteczniej wymienic płyn wspomagania kierownicy?/ czy go całkiem musze spuscic , czy wystarczy tylko odessac ze zbiorniczka i tyle ile sie da i wlac nowy?? przed zima sprawdzałem i płyn był czysty i prawidłowwy stan , teraz patrze a tu strasznie brudny i ubytek około 50 ml, i nie wiem czy lepiej tylko dolac czy wymienic cały?? kierownica chodzi lekko , nie ma tez zadnych odgłosow niepokojacych wszystko ok,Tylko troszke mnie przeraził ten ubytek i brudny płym
Opublikowano
opaski te na gorze trzymaja i jest sucho ,płynu dolałem ,czarny nie był lekko brozowawy , natomiast patrzyłem pod autem i pod spodem jak jest zabudowa silnika jest mokre i to płyn nie olej silikowy ,,, bede chyba musiał sciagnac osłone silnika i oblukac czy pompa cieknie ,czy waz ktorys do pompy????
Opublikowano
dołączam się do tematu.Ja również mam taki sam problem z cieknącym płynem do wspomagania,nie mogę znależć wycieku a ewidentnie kapie pod autem. Posprawdzam jeszcze raz wszystko i będę czekał na podpowiedzi z forum