Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
szukalem na forum, ale po pewnym czasie juz mi sie odechcialo. Moja mi spalila 20l przejechalem 300km i teraz chcem wiedziec ile wam pali. dodam ze instalcje mam Elpigaz IIgen. i samochod mam od czwartku. Pozdrawiam
Opublikowano

Czyli pali ci w normie. Na II Generacji takie duze silniki tak potrafia palic i z moich obserwacji wynika, ze niezaleznie jak bedziesz jezdzil, to wachania w spalaniu bedziesz mial niewielkie w granicach 2-3 litrow. Na tym samym silniku w sekwencji, przy delikatnej jezdzie po trasie pewnie by ci spalil w okolicach 13-14 litrow, ale przy ostrej jezdzie potrafilby spalic wiecej niz na tej twojej instalacji. Charakterystyka spalania na sekwencji jest zblizona do benzyny z przesunieciem, natomiast na twojej drugiej generacji bedzie bardziej plaska, natomiast poziom spalania bedzie ci zalezal od prawidlowej regulacji, ale nie liczylbym na to, ze zejdziesz ponizej 16l niezaleznie od ustawien i stylu jazdy.

Co prawda nie mam 735, ani drugiej generacji, ale moje srednie spalanie przy w miare spokojnej jezdzie po warszawie i okolicach to ok 16l.