Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Prosze was o pomoc mam problem j.w napisalem. Siedze teraz za granica i musze szybko zrobic auto do powrotu. Zaczelo sie od wycieraczek przestaly dzialac i szukalem na bezpiecznikach wszystkie wydawaly sie ok. wiec przeszedlem do tych w bagazniku i tez sie wydawaly dobre ale chyba zle wsadzilem jeden bezpiecznik zamknalem klape ale juz jej elektrycznie nie dociagnelo. I teraz nie moge otworzyc klapy i drzwi pilotem, ani przyciskiem pod kierownica. ani kolo awaryjnych. Centralny przestal dzialac moge tylko otworzyc drzwi kluczem a zamek w bagazniku tez nie dziala nie moge przekrecic klucza. Jezeli ktos mial taki problem to prosze o pomoc. Myslalem nad podpieciem sie pod zamek od dzwi i pobudzic centralny z innego aku moze tak obejde bezpiecznik od centralnego i otworze bagaznik. Moje bmw e38 728 1996r. przed liftem. A i bagaznik mam obudowany nie ma opcji dostac sie od srodka bo wywalilem caly tyl. Chyba ze jakos mozna rozebrac tyl i sie dostac od strony siedzen. Z gory wielkie dzieki.
Opublikowano

Jeżeli nie możesz otworzyć kluczem to z powodu takiego że najprawdopodobniej się zapiekł zamek (chyba że był wymieniany) mając pilot zapewne nikt klucza nie używa w bagażniku i dla tego tak się dzieję.

Musisz delikatnie wpuścić mu np. oleju i kluczem prubować delikatnie w prawą i lewą stronę przekręcać w pewnym momęcie powinien puścić.

Spróbuj tak u mnie podziałało.

Pozdrawiam :)